Співпраця з «Університетом третього віку»

1.jpg

05 жовтня 2017 року працівники відділу зв’язків з громадськістю і реклами ОННБ відвідали святковий концерт, організований КУ «Територіальний центр соціального обслуговування Приморського району» з нагоди нового, 2017-2018, навчального року в «Університеті третього віку» та Міжнародного дня людей похилого віку. 

2.jpg 3.jpg

Виступ слухачів Університету, учасників театральної студії «Сюрприз»

Для присутніх на заході представники ОННБ підготували та провели бібліографічний огляд книжково-ілюстративної експозиції «Національний стиль в одязі як вираження самосвідомості нації: видання з фонду відділу мистецтва ОННБ». Експозиція містила ілюстративні матеріали, а також енциклопедії та навчальні посібники, які висвітлюють історію української та світової моди від XVII століття до сучасності.

Виставка зацікавила присутніх, адже протягом всієї історії людської цивілізації, мабуть, жодна інша іі складова не відображала так барвисто характеристики епохи, як історія моди; всі із цікавістю оглядали експозицію та занотовували інформацію про видання, щоб у подальшому більш детально ознайомитися з ними у бібліотеці.

 4.jpg

Ельвіра Крінічна, провідний бібліотекар відділу зв’язків з громадськістю і реклами ОННБ
з учасниками заходу під час бібліографічного огляду видань із книжкової експозиції

5.jpg

 Слухачів «Університету третього віку» з початком навчального року 2017-2018 привітала Ельвіра Крінічна, провідний бібліотекар відділу зв’язків з громадськістю та реклами ОННБ

Навчання людей літнього віку – інноваційний проект, який з 2014 року впроваджується в Україні у рамках програми активного довголіття. Це  програма для пенсіонерів, які хочуть отримати нові знання. Літні люди навчаються за різними напрямами: психологія, правознавство, іноземні мови (німецька, італійська, англійська, французька), здоровий спосіб життя, мистецтво (хоровий спів, рукоділля), основи комп'ютерної грамотності, риторика, культурологія і краєзнавство, кулінарія та основи здорового харчування. Надання соціально-педагогічних послуг «Університету третього віку» забезпечується територіальними центрами, які керуються рішеннями та наказами Міністерства соціальної політики України.

У поточному році ОННБ проводить для слухачів «Університету третього віку» безкоштовні екскурсії і творчі заходи, а також організовує курси англійської мови для початківців і курси з основ комп’ютерної грамотності, спеціально адаптовані для роботи з людьми літнього віку. В процесі навчання пенсіонери знайомляться з сучасними інформаційними технологіями та отримують практичні навички.

Створено: 09.10.2017
Переглядів: 972




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.