Поповнення фонду

1.jpg

Ще не вмерла України ні слава, ні воля! Шлях нескорених : фотолітопис до 25 річниці сучасної української державності / авт. ідеї і керівники проекту: С. Кубів, О. Святоцький ; ред. Ю. Печенюк. – Київ: Ін Юре, 2016. – 460 с. : іл.

На початку 2017 р. фонд ОННБ поповнився цінними виданнями, що надійшли до бібліотеки з українських видавництв як обов’язковий примірник документів.

Шлях нескорених

На окрему увагу заслуговує унікальне, виконане на високому поліграфічному рівні видання, присвячене двадцять п’ятій річниці української державності «Ще не вмерла України ні слава, ні воля! Шлях нескорених» (Київ, 2016). Книга містить фотолітопис найважливіших дат та подій у історії України за двадцять п’ять років. Світлини історичних подій розташовано у хронологічному порядку, згідно з розділами, назви яких красномовно свідчать про важливі історичні періоди нашої країни: «На шляху до відродження незалежності України», «Становлення незалежної України (1991-2003)», «Помаранчева революція. Піднесення та криза державності в Україні (2004-2012)», «Революція гідності. Боротьба України за європейське майбутнє (2013-2014)», «Російська агресія. Світова підтримка України (2014-2016)», «Їх знає весь світ, ними пишається Україна». Окреме місце у книзі належить упорядкованим фотоматеріалам: «Символи України», «Видатні історичні постаті України», «Відомі українці за кордоном», «Визначні українці сучасності». 

3.jpg

Таємниці монастирів/ Анастасія Білоусова, Ольга Гук, Вікторія Железнякова.- Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2016. – 494 с. : кольор. іл.

Таємниці монастирів

Видання з унікальними фотографіями, розповідями, інтерв’ю з паралельним текстом українською, російською та англійською мовами «Таємниці монастирів» (Харків, 2016) є результатом колосальної праці творчого колективу газети «Сегодня». Протягом двох років журналісти відвідували монастирі і храми, спілкувалися зі старцями, ігуменами, хранителями чудотворних ікон, слухали розповіді про послух і обряди, щоденний побут ченців, спостерігали їхню роботу на фермах, у пекарнях і на пасіках. У книзі репрезентовано майже три десятки монастирів і храмів – від тисячолітньої Києво-Печерської Лаври до відновленого з руїн Свято-Миколаївського жіночого монастиря на острові поблизу містечка Городок на Рівненщині, від далеких скитів Валаамського монастиря до Свято-Іллінського храму в Чорнобильській зоні відчуження.

2.jpg

Магочій П.-Р. Євреї та українці: тисячоліття співіснування / Павло-Роберт Магочій, Йоханан Петровський-Штерн ; переклад з англ. Оксани Форостини ; ред. укр. вид. Валерій Падяк . – Ужгород: Вид-во Валерія Падяка, 2016. – 316 с. + ХІІ с. : іл. + мапи

Євреї та українці

Книга «Євреї та українці: тисячоліття співіснування» (Ужгород, 2016) розповідає про історію євреїв та етнічних українців у новий і можливо, ризикований (на думку авторів) спосіб. Автори видання знані науковці – Павло-Роберт Магочій – історик угорсько-українського походження, професор історії та політичних наук Торонтського університету та Йоханан Петровський-Штерн – професор Центру європейських студій Crown Family у Північно-Західному університеті США. Незадовго до виходу цієї книги українською мовою, її було видано англійською мовою під назвою «Yews and Ukrainians: a millennium of co-existence» у Торонто (Канада).
З анотації до видання:
«… Є багато такого, чого звичайні українці не знають про євреїв, а звичайні євреї – про українців. Мабуть, так само багато чого українці та євреї не знають про самих себе... Ця книжка не обіцяє зняти глибоко закорінені стереотипи, проте вона може бути першим кроком, що відкриє правду українцям про євреїв, а євреям про українців.»

Інші матеріали цієї теми



Створено: 01.03.2017
Переглядів: 1585




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.