← Література з питань права (за листопад 2021 р.)
< Попередня книга Наступна книга >

Бібліографія

Петров С. Є. Головний сервісний центр МВС України : питання теорії та практики реалізації адміністративно-правового статусу : монографія / Сергій Євгенович Петров. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2020. – 403 с.

Анотація

Монографія присвячена проблемі визначення особливостей адміністративно-правового статусу Головного сервісного центру МВС, його поняття, ознак, елементів. В роботі широко представлено теоретичні погляди на зміст елементів адміністративно-правового статусу Головного сервісного центру МВС, відповідність рівня правового регулювання потребам здійснення завдань, покладених на цей орган, визначено прогалини, недоліки та протиріччя нормативно-правового регулювання. Запропоновано авторський підхід, яким запропоновано оновлену концепцію адміністративно-правового статусу цього органу як правоохоронного органу в широкому розумінні, діяльність якого у сфері забезпечення публічно-сервісної функції держави в особі МВС має виконувати правоохоронну роль щодо забезпечення безпеки дорожнього руху та експлуатації транспортних засобів. На основі науково обґрунтованого підходу та аналізу досвіду зарубіжних країн внесено пропозиції з удосконалення чинного законодавства.

Розрахована на викладачів, аспірантів (ад’юнктів), магістрів і студентів юридичних навчальних закладів, а також усіх, хто цікавиться проблемами