Україна – Греція: зміцнюємо зв’язки

27 жовтня Одеську національну наукову бібліотеку відвідала депутат Грецького Парламенту пані Теодора Тзакрі у супроводі Генерального консула Грецької Республіки в Одесі пана Дімітріоса Дохтсіса.

marazli-1.jpg

Поважна гостя познайомилася з історією Одеської національної наукової бібліотеки – найстаршої публічної книгозбірні України, завітала до відділу міжнародних проєктів, оглянула експозицію видань грецькою мовою з фонду відділу рідкісних видань та рукописів, виставку періодичних видань грецькою мовою, які друкувались в Одесі, а також дорогоцінний спадок - колекцію Григорія Маразлі.

tzakri-1.jpg

Окрему увагу під час розповіді про здобутки міжнародної співпраці було приділено проектам ОННБ, що були реалізовані за сприяння Генерального консульства в Одесі, а також новітній ініціативі - проєкту «Одеські хронописи: свідки історії на шпальтах грецькомовної періодики початку ХХ століття», здійснений за підтримки багаторічного партнера бібліотеки – Одеської філії Грецького фонду культури. Проєкт став важливою складовою спільних заходів з нагоди 200-річчя національно-визвольної революції грецького народу, що відзначається в 2021 році на міждержавному рівні, а його презентація відбулася 3 вересня 2021 року в рамках святкування Дня міста Одеса.

tzakri-2.jpg

Пані Теодора Тзакрі залишила на згадку запис у Книзі почесних гостей бібліотеки: «Сьогодні я мала велику честь відвідати Одеську національну наукову бібліотеку, де зберігається велика кількість грецьких книг та газет, від днів заснування Одеси по сьогоднішній час, у яких підкреслена позачасова присутність греків в Одесі та в цьому регіоні та їх великий внесок у культурне, економічне та суспільне життя міста.

Я щиро вітаю адміністрацію Одеської національної наукової бібліотеки за роботу та популяризацію грецьких книг і грецьких газет, а також за оцифрування їх більшої кількості, що стане великою спадщиною для майбутніх поколінь.

Моя щира подяка Послам Греції п. Васіліосу Борновасу та Васіліосу Пападопулосу, а також Генеральному консулу п. Дімітріосу Х. Дохтсісу за їх вагомий внесок у це прагнення.

 

Середа, 27 жовтня 2021р.
Теодора Тзакрі
Депутат партії СІРІЗА ПΑ»

Створено: 08.11.2021
Оновлено: 25.11.2021
Переглядів: 1529




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.