Презентація книжки «Від ери Гутенберга до ери Цукерберга…» Анонс

22 травня (11.00), під час ХХІІ Всеукраїнського форуму «Українська книга на Одещині», відбудеться презентація книжки Миколи Сенченка та Оксани Сенченко «Від ери Гутенберга до ери Цукерберга… Переваги і недоліки сприйняття друкованого та електронного тексту» (Київ: Видавництво «Ліра-К», 2021). 
senchenko-mi.jpg kniga.png 3.jpg

Науково-публіцистичне видання присвячено ролі книги і читання в сучасному інформаційному суспільстві, аналізуються зміни у практиці і формі читання в умовах цифровізації усіх сфер життя суспільства в XXI столітті. Разом з традиційним читанням (з аркуша) виник і набув широкого поширення новий спосіб читання і сприйняття тексту – цифровий формат читання (з екрану). Він міняє характер взаємодії читача з текстом, має певні переваги (соціальне читання) і недоліки (цифрова нерівність, фізіологічні особливості).

У дослідженні наведено різні точки зору учених на своєрідність читацької діяльності в різних форматах, ефективність сприйняття друкованого і електронного тексту; аналізуються і узагальнюються результати досліджень, що проводяться в багатьох країнах світу, по виявленню характерних рис, можливостей, ризиків і перспектив розвитку традиційного і цифрового  читання.

Автори видання:

Сенченко Микола Іванович, директор Державної наукової установи «Книжкова палата України імені Івана Федорова», доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України. Широкознаний дослідник у галузі геополітики, інформаційних систем, соціальних комунікацій, видавничої справи; автор понад 300 наукових і публіцистичних статей, 60 монографій, серед яких: «Креативна революція», «Українська книга в контексті світового книговидання», «Світова латентна організаційна війна», «Енциклопедія таємних товариств», «Ера націоналізму», «Латентні структури світової політики» та інші.

Сенченко Оксана Миколаївна, кандидат наук із соціальних комунікацій, старший науковий співробітник відділу наукового редагування бібліографічної інформації Книжкової палати України (м. Київ), дослідник Книги як інструменту "м'якої сили" в інформаційно-мережевих війнах.

 

Запрошуємо усіх зацікавлених долучитися до заходу!

Захід відбудеться з дотриманням усіх карантинних вимог.

Створено: 19.05.2021
Переглядів: 1029




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.