Толерантність – як засіб збереження культури

bez-nazvaniya-1.jpg

З 16 листопада 2020 року у довідково-інформаційному відділі ОННБ експонуватиметься книжково-ілюстративна, інформаційна виставка: «Толерантність – як засіб збереження культури» (До Міжнародного дня толерантності). 

Толерантність тісно пов’язана з культурою народів, вона виступає механізмом консолідації суспільства, є важливим елементом у процесі діалогу культур та прогресу міжетнічного спілкування. Формуванню толерантності сприяють: знання, відкритість спілкування, повага до розмаїття світу людей. Методами формування толерантності в суспільній свідомості є просвітницька робота, культурні колективні заходи, самоосвіта особистості. До речі, саме таку роботу і здійснюють бібліотеки.

На виставці буде представлена література з фондів ОННБ, яка висвітлює теоретичні та практичні матеріали з формування культури толерантності суспільства в умовах соціальної розмаїтості, сучасні дослідження міжетнічної та релігійної толерантності, а також матеріали з виховання толерантних відносин.

Мета книжкової виставки – познайомити користувачів ОННБ з працями вітчизняних і зарубіжних дослідників, присвячених вихованню толерантності і сприяти у виборі толерантної моделі поведінки на основі обробки отриманої інформації.

 

Створено: 10.11.2020
Оновлено: 12.11.2020
Переглядів: 1280




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.