До 150-річчя Бориса Грінченка

Борис Гринченко. Фото 1883 р.

9 грудня 2013 р. у головному читальному залі ОННБ ім. М.Горького відбувся захід «Рідне слово Бориса Грінченка», присвячений 150-річчю від дня народження українського письменника Бориса Дмитровича Грінченка (9.12.1863 – 6.05.1910).

З вітальним словом виступила заступник генерального директора з бібліотечної роботи ОННБ ім. М.Горького, заслужений працівник культури України Ольга Бельницька.

У своєму виступі Ольга Миколаївна окрему увагу приділила «Словарю української мови» в 4-х томах, упорядником якого є Б.Д. Грінченко. Історія видання словника поставила Грінченко поряд з відомими європейськими лексикографами. Б.Д.Грінченко передивився всі зібрані до нього матеріали та додав велику кількість свого. Словник був відзначений Російською АН 2-ю премією ім. М.Костомарова.

 Ганна Єфимова

Про життя та творчість Б.Д.Грінченка розповіла гостям завідувач сектору «Закордонне українство», заслужений працівник культури України Анна Єфимова. Окрім цікавих моментів біографії Грінченка, Анна Іванівна представила гостям заходу цікаві видання про життя та діяльність Бориса Дмитровича із фонду сектору «Закордонне українство» ОННБ ім. М.Горького.

Під час заходу було експоновано книжкову виставку «Рідне слово Бориса Грінченка». Експозиція містить «Словарь української мови» в 4-х томах за редакцією Б.Грінченка 1959 та 1996 років, збірки творів письменника, окремі оповідання, твори для дітей, енциклопедичні матеріали. Також були представлені останні публікації у періодичних виданнях про творчість Б.Д. Грінченка, що свідчить про актуальність та зацікавленість духовною спадщиною письменника у колі вчених.

Бібліографічний огляд представленої на виставці літератури провела завідувач сектору відділу зв’язків з громадськістю і реклами ОННБ ім. М.Горького Людмила Худенко (на фото внизу).

 

  

Під час презентації

Створено: 10.12.2013
Переглядів: 3636




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.