Вечір пам’яті Володимира Висоцького

24 січня в рамках проекту «Їх називали «Совість часу» в ОННБ ім. М. Горького було проведено вечір пам’яті Володимира Висоцького (до 75-річчя від дня народження поета, барда, актора).

У заході взяли участь дослідники творчості В. Висоцького, мистецтвознавці, кінознавці, журналісти.

Крайня справа Ольга Бельницька

З вітальним словом до присутніх звернулася Ольга Бельницька, заступник генерального директора ОННБ ім. М. Горького з бібліотечної роботи, заслужений працівник культури України. Звучало слово поета і барда, спогади про його творчість під час зйомок на Одеській кіностудії ім. О. Довженка, де нещодавно встановлено монумент видатному актору. 

Так, артистка Одеської обласної філармонії Лариса Хоніч, подарувала присутнім чудову зустріч з поезією Володимира Висоцького, («Вы вдумайтесь в простые эти строки»). Авторка книжок «Владимир Высоцкий » та «Глеб Жеглов. Володя Шарапов.» Галина Лазарева, директор ЦБС для дітей, розповіла слухачам унікальні відомості про Володимира Висоцького: про його зйомки на Одеській кіностудії, перші ролі та інші історії з його життя. Тамара Кухарук (ведуча заходу) ознайомила слухачів з матеріалами книжкової виставки «Їх називали «Совість часу»: Володимир Висоцький».

Вірші поета читає Лариса Хоніч

Під час виступів: Олександр Галяс та Тетяна Щурова

Журналіст Олександр Галяс вразив всіх сенсаційними подробицями з життя В. Висоцького, які до нашого часу не були опубліковані.

Про унікальність документної добірки – публікацій про В. Висоцького, які збираються и упорядковуються на протязі десятиліть відділом мистецтв ОННБ, ознайомила присутніх завідувач відділу, заслужений працівник культури України Тетяна Щурова.

Уважними та зацікавленими слухачами на заході були викладачі та студенти Одеського училища культури та мистецтв ім. К.Ф. Данькевича.

Також в рамках заходу було експоновано книжково-ілюстративну виставку «Їх називали «Совість часу»: Володимир Висоцький» та електронну виставку «Володимир Висоцький – історія чи сучасність?» та відбувся перегляд відеострічки «Монолог. Останній концерт Володимира Висоцького 1980 року» та слайд-шоу «Такую жизнь нельзя назвать короткой» (Автор Анна Темнюк).


Створено: 29.01.2013
Переглядів: 1759




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.