Культурна спадщина Одеси

Книга Ганни Маколкін «Век Италии златой и культурное наследие Одессы. 1794-1894» є першим авторським перекладом російською мовою англомовної книги, що вийшла у 2007 р. У творчому доробку Маколкін понад 100 наукових робіт і 11 книг.

Ганна вже 40 років живе у Канаді, але не забуває рідного міста. Це не перший її візит до Одеси: у 2008 р. дослідниця подарувала бібліотеці англомовний варіант книги, присвяченої історії нашого міста. Цього разу авторка подарувала більше десяти екземплярів презентованої книги не лише бібліотеці, а й іншим культурним та освітнім закладам. Крім того, до національної книгозбірні було передано рукопис книги і багато наукових статей, що будуть зберігатися у спеціальному фонді відділу рідкісних видань і рукописів.

Презентація викликала зацікавленість серед краєзнавців, бібліотекарів, журналістів та людей, небайдужих до історії рідного міста. 

Створено: 04.07.2012
Переглядів: 2566




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.