Презентація книжкової виставки «Українська мова і мовне життя світу»: до Дня української писемності та мови

foto-zastavka.jpg

У рамках циклу заходів з нагоди Дня української писемності та мови 7 листопада у читальному залі Одеської національної наукової бібліотеки (вул. Акад. Філатова, 1) відбулась презентація книжкової виставки «Українська мова і мовне життя світу».

foto-1.jpg foto-2.jpg

Першими відвідувачами виставки стали викладачі та учні  одеського ліцею «Приморський».

foto-3.jpg

Завідувач відділу соціокультурної діяльності ОННБ Тамара  Кухарук привітала присутніх з Днем  української писемності та мови, зауваживши, що сьогодні, у часи військової російської агресії, українське слово як ніколи консолідує суспільство,  надає сил українському народу відстоювати свою ідентичність, самобутність і незалежність.

foto-4.jpeg

Директор одеського ліцею «Приморський» Інна Усова розповіла про багатовікову історію української мови. Вона також висловила щиру вдячність  ОННБ за чудову нагоду ознайомитись із такою вагомою книжковою виставкою, де представлені цікаві сучасні новинки з українського мовознавства, які стануть у пригоді не тільки учням, а й викладачам.

foto-5.jpg

Провідний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності ОННБ Вікторія Нестерчук провела бібліографічний огляд виставки, детальніше зупинившись на виданнях із розділу «Українське слово у Шевченковому спадку».

foto-6.jpeg

Присутніх  зацікавили видання з творчого доробку популяризаторів  і знавців українського слова, зокрема книжки Святослава  Караванського «Секрети української мови» (2009), Володимира та Галини Островських «А українською кажуть так….» (2013)Тараса Берези «А як кажуть у Вас? : словник мовного розмаїття» (2021) та інші.

foto-7.jpg foto-7a.jpg

Провідний бібліограф, відділу соціокультурної діяльності ОННБ Вероніка Стягайло зосередила увагу присутніх на серії книжок знаного філолога, головного редактора київського видавництва «Віхола» Ольги Дубчак: «Чути українською», «Бачити українською», «Перемагати українською».

foto-8.jpeg

Наприкінці зустрічі відвідувачі заходу здійснили відео-подорож 3D тур залами  найстарішої книжкової скарбниці півдня України  та дізналися про її історію та фонди. 

foto-9.jpg

Викладачі та учні  уважно знайомилися із виданнями, експонованими на виставці, влаштовуючи імпровізовані обговорення. 

foto-10.jpg foto-11.jpg
foto-12.jpg foto-13.jpg

Створено: 09.11.2022
Переглядів: 1481




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.