До Міжнародного дня грамотності

8-veresnya.png

8 вересня у всьому світі щорічно святкується Міжнародний день грамотності. У 1966 році ЮНЕСКО уперше відзначило цей день, з метою привернути увагу суспільства і збудити його інтерес, мобілізувати міжнародну суспільну думку, аби досягти активної підтримки зусиль, спрямованих на розповсюдження грамотності – однієї з провідних сфер діяльності ЮНЕСКО починаючи з часів її першої Генеральної конференції в 1946 році. Традиція відзначати цей день започаткована відповідною рекомендацією Всесвітньої конференції міністрів освіти з ліквідації неграмотності, що відбулася в Тегерані у вересні 1965 року. Саме ця конференція рекомендувала проголосити 8 вересня – дату урочистого відкриття конференції – Міжнародним днем грамотності, та святкувати його щорічно в усьому світі.

Грамотність людини є запорукою її успіху, вона дає можливість отримати доступ до певної інформації, розширити свої життєві можливості, побороти негативний тиск навколишнього середовища та зробити свій свідомий вибір. Це – основа для подальшого особистого розвитку.

Одеська національна наукова бібліотека як культурний, просвітницький, науково-інформаційний центр національного значення, долучаючить до відзначення Міжнародного дня грамотності, пропонує ознайомитись з сучасними виданнями, які сприятимуть підвищенню рівня грамотності й культури мовлення, розширенню кругозору та отриманню нових знань.

Пропонуємо вашій увазі електронну виставку

«Національний скарб - знання: до Міжнародного дня грамотності»

Створено: 07.09.2021
Оновлено: 24.09.2021
Переглядів: 1822




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.