«Буремна хвиля..» Джона Маккейна

18 липня 2020 р. у Центрі «Вікно в Америку» відділу міжнародних проектів ОННБ відбулась презентація автобіографічної книжки Джона Маккейна «Буремна хвиля: добрі часи, праведні справи, великі битви та інші звитяги».

94931-2.jpg 1-1.jpg

Маккейн, Джон Буремна хвиля.= The Restless Wave [Текст]: добрі часи, праведні справи, великі битви та інші звитяги: пер. з англ. / Джон Маккейн, Марк Солтер; пер. Яна Примаченко, Єлена Даскал, Євгенія Голобородько. – Харків: Віват, 2020 – 432 с. – (Біографії та мемуари)

Див. також анонс презентації

Презентувала книгу Катерина Смаглій, випускниця програми «Лідери наступного покоління» Інституту Маккейна з міжнародного лідерства та начальник відділу міжнародного співробітництва Дипломатичної академії ім. Геннадія Удовенка при МЗС України.

Пані Катерина Смаглій подарувала примірник презентованого видання Одеській національній науковій бібліотеці, яку з вдячністю прийняла присутня під час зустрічі генеральний директор бібліотеки Ірина Бірюкова (на фото у центрі). 

2.jpg 3.jpg 4.jpg

На презентацію, яка перетворилась на відвертий діалог про етику, демократичні цінності, лідерство та патріотизм, завітали студенти, громадські активісти, викладачі суспільних наук ВНЗ, члени читацьких клубів відділу міжнародних проектів та ін.

Учасники зустрічі ознайомилися з епізодами, часом драматичними біографії Джона Маккейна, про його внесок як політика у справу міжнародної підтримки України, її територіальної цілісності; відстоюванні демократичних цінностей, прав людини як у Східній Європі, так і на інших континентах. Досвід Маккейна-політика знайшов відображення у написаних ним автобіографічних книгах. У публіцистичній «Буремній хвилі…» є багато місць, присвячених Україні, яку сенатор відвідав у 2014-2016 роках. Автор засуджував цинічну політику президента РФ Путіна щодо України і Сирії, наголошував на необхідності військової допомоги Києву перед лицем російської агресії.

Доречно нагадати, що зусилля Джона Маккейна високо оцінила українська сторона – одна з вулиць столиці нині носить ім`я Дж. Маккейна.

Презентацію організовано за фінансової підтримки відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

5.jpg

Сувеніри від ІЦ "Вікно в Америку". На світлині:  Володимир Дубовик, Катерина Смаглій, Наталія Диба

Під час коротенької вікторини серед учасників було розіграно кілька примірників книжки.

Створено: 20.07.2020
Оновлено: 21.07.2020
Переглядів: 1089




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.