«Чорноморці» – 103!

19 липня 2020 р. відзначає свій 103-й рік народження одне з найстаріших в Україні періодичних видань – обласна громадсько-політична газета «Чорноморські новини».

1.jpg


За свій більш ніж
віковий шлях
газета змінювала назви та засновників,
але ніколи не припиняла виходу

За свій більш ніж віковий шлях газета змінювала назви та засновників, але ніколи не припиняла виходу: 1917 рік – «Голос пролетария» та «Le communist» французькою мовою; із серпня 1929 р. перейменована на «Чорноморську комуну» і почала виходити українською мовою. З 1 січня 1992 року – «Чорноморські новини».

slajd1.jpg slajd3-1.jpg

В різні роки в газеті працювали і друкувалися: Степан Олійник, Іван Микитенко, Степан Ковганюк, Святослав Караванський, Андрій Недзвідський, Володимир Базилевський, Григорій В’язовський, Петро Осадчук, Володимир Яворівський, Борис Нечерда, Григорій Зленко, Тарас Федюк, Валентин Мороз та інші широко знані майстри українського слова.

Часопис справедливо називають віддзеркаленням історії України, літописцем Одещини, що об’єктивно висвітлює значні події країни і нашого краю.

Давня дружба і плідна співпраця поєднують «Чорноморку» і Одеську національну наукову бібліотеку. На сторінках газети можна, відтворити (простежити) історію значних бібліотечних проектів: Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині», Шевченківських читань, гендерних студій, інших літературних і соціопросвітницьких заходів. Журналісти «Чорноморки» бажані відвідувачі бібліотеки, активні учасники багатьох бібліотечних заходів: в бібліотеці відбуваються творчі зустрічі та презентації книжок, авторами яких є кореспонденти газети.

Одеська національна наукова бібліотека щиро вітає колектив газети «Чорноморські новини» з 103 річницею заснування! Від щирого серця бажаємо довголіття, творчої наснаги і креативу, удачі, цікавих репортажів, миру і злагоди у родинах, натхнення у праці на благо України! І багато-багато передплатників.

Колектив
Одеської національної наукової бібліотеки

Створено: 19.07.2020
Оновлено: 16.03.2021
Переглядів: 1297




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.