Українська мова в просторі та часі світового мовознавства

12 листопада 2018 року з нагоди Дня української писемності та мови в рамках Тижня мови на базі Одеського педагогічного училища відбулось засідання клубу молодого науковця, у роботі якого взяли участь фахівці Одеської національної наукової бібліотеки , викладачі і студенти ОПУ.

goranska.jpg

Захід відкрила Валентина Горанська, в.о директора Одеського педагогічного училища, яка наголосила на значущості професійного й інтелектуального рівня педагога, викладача у навчальному процесі. Тож саме знайомство і обговорення новітніх сучасних видань, актуальних тем з педагогіки – корисна і добра традиція щорічних засідань.

lipinska-1.jpg

Олена Ліпінська, викладач української мови та літератури,методист училища торкнулася питання витоків української мови та сучасного філософського осмислення глибинної народної мудрості у рідному слові.

22.jpg

Ведуча заходу Валентина Колесникова (внизу на груповому фото у центрі), провідний бібліотекар відділу зв’язків з громадськістю та реклами ОННБ під час бібліографічного огляду книжкової виставки «Українська мова в просторі та часі світового мовознавства» зосередила увагу на мовознавчих виданнях останнього року. Серед них книги : «Читай і знай:довідник – практикум із сучасної української літературної мови»(Київ:Києво-Могилянська академія,2018. – 415с.); «Очам не вірю»(Київ: Дух і літера,2018.-45с), «Це варто знати: посібник»(Тернопіль:Підручники і посібники,2018 – 159с.) та інші.

1-3.jpg

На матеріалі представлених видань було проведено фахову дискусію з питань: вживання української мови у побуті; виховані культури мовлення від власного прикладу до залучення сучасних методик викладання української мови та літератури; результати застосування новітніх технологій у проведенні мовознавчих заходів тощо. Питання дискусії детально розглянули викладачі української мови ОПУ – Олена Шмигановська, Антоніна Грицюк, Вікторія Міхеєва.

studentka.jpg

Вдалим дебютом став виступ студентки факультету дошкільної освіти Наталі Шеховцевої, яка на матеріалі української класичної літератури розповіла про велич, багатство, красоту і мелодійність рідної мови

Наприкінці заходу студенти ОПУ провели реферативну роботу з найновішими виданнями з української філології.

sv.jpg

Світлина на пам’ять

Створено: 13.11.2018
Переглядів: 1158




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.