До Дня української писемності та мови

6 листопада 2018 року з нагоди Дня української писемності та мови в рамках Тижня мови в Одеській національній науковій бібліотеці відбулась презентація книжково-ілюстративної виставки «Українська мова – духовна основа народу». До заходу долучились провідні науковці та студенти Одеського національного університету імені І.І.Мечникова, Одеського педагогічного училища.
Презентацію виставки відкрила генеральний директор ОННБ Ірина Бірюкова. Вона привітала присутніх з наступаючим святом та підкреслила особливу значущість мови як консолідуючого фактора у розбудові держави, і в інтелектуальному й духовному зростанні як людини, так і суспільства.

img_7394.jpg

Доповідь відомого мовознавця Володимира Сподарця, кандидата філологічних наук, доцента кафедри української філології ПНПУ імені К.Д. Ушинського, майстерно поєднана з натхненним читанням поезій українських класиків, стала щирою сповіддю любові до рідної мови.

Інші матеріали теми

img_7405.jpg

Наталя Коробкова, кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри теорії літератури та компаративістики ОНУ імені І.І. Мечникова у своїй доповіді розкрила тему взаємозв’язку фахової та наукової мови з мовою спілкування, яка завдяки цьому збагачується и наповнюється новими словами, образами та сенсами.

img_7384.jpg

Про особливості і нові напрями у методиці викладання української мови як у вищому навчально-комунальному закладі, так і у школі розповіла Олена Шмигановська, викладач української мови за професійним спрямуванням вищого навчально-комунального закладу «Одеське педагогічне училище». 

shmiganovska.jpg

Науковці – мовознавці та майбутні філологи мали нагоду ознайомитися з новими мовознавчими виданнями під час бібліографічного огляду «Українська мова – духовна основа народу», який провела Валентина Колесникова, провідний бібліотекар відділу зв’язків з громадськістю та реклами ОННБ
Світлина на пам’ять.

img_7417.jpg

img_7418.jpg

6 листопада в спеціалізованому залі «Закордонне українство» відділу міжнародних проектів ОННБ з нагоди Дня української писемності та мови відкрилась виставка «О мово рідна, слово рідне». На виставці представлені книжки видані в діаспорі – Канаді, США, Франції, Великобританії та інших країнах світу. Читач може ознайомитися з великою кількістю букварів, читанок для всіх класів середньої школи, збірників кращих творів української літератури для дітей.

img_7428.jpg

Програма "Тижня мови"

Програма

Відеорепортаж:

ТРК "Круг" (з 9.47)

Створено: 07.11.2018
Переглядів: 1422




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.