Толерантність як засіб збереження культури. Анонс

01.jpg

З 22 березня по 31 березня довідково-інформаційний відділ ОННБ відкриває цикл інформаційно-консультативних виставок,  присвячених темі толерантності – «Толерантність як засіб збереження культури».
Проблема розвитку духовності, зокрема, толерантного ставлення людини до свого оточення, дуже актуальна в наш час. Принципово важливим є усвідомлення необхідності навчитися жити у світовій спільноті, керуючись принципами толерантності. «Толерантність – це терпимість до іншої точки зору; способу життя, визнання за іншими права бути іншими» (Декларація принципів толерантності).  Практично вся робота бібліотек з користувачами – це виховання культури толерантності і духовності, оскільки бібліотеки займаються морально-етичним, полікультурним, правовим вихованням, і просто допомагають вихованню освіченої людини. Бібліотека створює толерантнє середовищє, просуває толерантно орієнтовану літературу та інформацію. Виставка з актуальної тематики розкриє це поняття, допоможе вихованню толерантності до сприйняття розмаїття культур світу, формування взаємопорозуміння через книги і читання. На виставці представлена література, яка підіймає такі питання, як «Збереження культурних традицій», «Міжнаціональна і міжетична злагода в Україні» та інші. Чекаємо на Вас!

Створено: 22.03.2017
Переглядів: 1957




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.