Бібліотека – територія креативних ідей

На перший погляд бібліотека, книга і автомобіль здаються мало сумісними речами, однак працівники ОННБ спробували це спростувати і вдалися до експерименту.

3 листопада з нагоди Дня автомобіліста в рамках бібліотечного проекту «Бібліотека – територія креативних ідей» відбувся захід, який мав пізнавальний характер, а також спрямований на те, щоб залучити сучасну молодь до бібліотеки. Викладачі та студенти Одеського центру професійно-технічної освіти та представники автолюбительського клубу «Ufo_engineering» завітали на авто до національної книгозбірні.

1-1.jpg

Автор проекту, завідуюча сектором презентації бібліотечних фондів Анна Темнюк розповіла про виникнення проекту і співробітництво з відомими автолюбителями

У рамках виставкового проекту до уваги відвідувачів було представлено: бібліографічний огляд книжково-ілюстративної виставки «Про авто: від етапів створення до сучасних технологій». В експозиції видання із фонду ОННБ, що висвітлюють основні аспекти від історії виникнення першого автомобіля у світі до сучасного розвитку автопромисловості і впровадження новітніх технологій у цій галузі.

2.jpg

В центрі уваги незвичайне авто Nissan Skyline R 34, яке було розміщено у межі фотозони перед фасадом ОННБ. Відвідувачі – майбутні автомобілісти, мали нагоду випробувати колекційну автівку та зробити фото на згадку.

3.jpg

Корисним стало спілкування із знаним автолюбителем Вадимом Блехманом – організатором відомих автозаходів в Одесі, лауреатом багатьох всеукраїнських автоконкурсів (на фото Вадим Блехман і Анна Темнюк).

4.jpg

Під час заходу присутнім було представлено екскурсійну програму по бібліотеці, під час якої вони дізналися багато цікавого та корисного, ознайомилися з новими сучасними технологіями та інформаційними можливостями бібліотеки.

По завершенню заходу студенти та викладач центру профтехосвіти, майстер виробництва Федір Чапура висловили вдячність організаторам та наголосили на необхідності проведення подібних нестандартних заходів у майбутньому. Така форма роботи заохочуює молодь знати більше, зростати фахово і впевнено користуватись інформаційним простором бібліотеки. Зазначимо, що подібний захід в ОННБ вже мав місце минулоріч.

5.jpg

Бібліотекарі також зрозуміли корисність подібного спілкування і охоче опановували автівку. На фото заступник директора з наукової роботи ОННБ Ліна Арюпіна за кермом авто. 

Створено: 03.11.2016
Оновлено: 10.11.2016
Переглядів: 2049




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.