Эстрада, эстрада, эстрада моя…

У стінах ОННБ відбулася презентація нової книжки одеського журналіста Олександра Галяса «Эстрада, эстрада, эстрада моя…», яка мала місце 23 грудня 2015 року.

На фото: Тетяна Щурова, Олександр Галяс, Олена Шевченко, Микола Голощапов

Привітала автора з цією подією заслужений працівник культури України Тетяна Щурова. Презентоване видання – це результат багаторічних напрацювань Галяса-журналіста. Воно містить більше 90 інтерв’ю із зірками світової естради, які у різний час відвідували Одесу. В авторській редакції також наводяться статті й матеріали, присвячені мистецтву естради. Автор також поділився своїми творчими планами, розповів про особливості роботи над черговою книжкою.


Автор, редактор газети "Порто-франко" Олександр Галяс

Презентація переросла в захоплюючу розповідь про історію джазу в Одесі у викладі завідувача естрадним відділенням одеського училища культури і мистецтв імені К.Ф.Данькевича Миколи Голощапова. Відомий музикант і педагог завітав до бібліотеки разом зі своїми учнями. Цю тему розвивала також популярна радіоведуча, музикознавець і викладач теоретичних дисциплін вищезгаданого училища Олена Шевченко. Принагідно відзначимо, що вона є автором понад 3000 передач на радіо «Гармонии мира». Про музикальну Одесу як один із центрів джазу багату інформацію містила підготовлена книжкова виставка видань із фондів ОННБ, які зберігаються у відділі мистецтв – «Джаз народився і в Одесі…». Бібліографічний огляд провела театрознавець, завідувач відділу Тетяна Щурова. Декілька примірників книжкової новинки з дарчим підписом автор подарував бібліотеці та гостям – шанувальникам своєї творчості.

Дарунок від автора з вдячністю прийняла Тетяна Щурова

Створено: 24.12.2015
Переглядів: 1459




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.