← Краєзнавство Одещини (за лютий 2024 р.)
< Попередня книга Наступна книга >

Бібліографія

Лопотан В. И. Подземная Одесса : энциклопедия подземных объектов Одессы : из 4 т. / Валентин Иванович Лопотан, Дмитрий Валентинович Лопотан. – Одесса : Бондаренко М. А., 2023 .

Т. 1 : Как все начиналось; Естественные подземные полости, пещеры Одессы. – 2023. – 303 с. : ил., фотоил., портр., табл., карты.

Анотація

Перед Вами книга про підземний світ Одеси. Це не монографія і не суворо академічна праця. Це науково-популярна, у доступній формі викладена історія будівництва одного з найкрасивіших міст Європи. Одеса була, є і буде багатолюдною, багатою, гарною. Основна тема книги історія появи природних підземних порожнин печер та створення штучних підземних об'єктів у надрах міської землі каменоломень, «мін», дренажних галерей, зливне відводів, лисне стоків, водовідвідних галерей та штолень, підземних військових та цивільних об'єктів: бункерів, потерн, лікарень та заводів, винних та пивних льохів та підвалів підземних ходів та гротів, водопропускних систем. Книга загалом буде цікава історикам, географам, геологам та краєзнавцям.