← Мистецький простір (за квітень 2023 р.)
< Попередня книга Наступна книга >

Бібліографія

Трансформація музичної освіти і культури: традиція і сучасність : тези і матеріали Міжнар. наук.-творчої конф., 7-9 травня 2022 р., м. Одеса / Одес. нац. муз. акад. ім. А. В. Нежданової, Одес. орг. Нац. спілки композиторів України ; редкол. Олександр Леонідович Олійник, Ольга Леонідівна Зосім, Олена Миколаївна Маркова. – Одеса : Астропринт, 2022. – 309 с.

Пам'яті засновників музичної культурології в Україні професорів І. Ляшенка, І. Котляревського, О. Костюка присвячується.

Анотація

Конференція «Трансформація музичної освіти: культура і сучасність» від початку націлена на осмислення змінності мистецьких і культурних основ у межах епохальних і часових затребуваностей. Сьогоднішній непростий час потребує мистецтва одухотвореного, а теорія мистецтва — усвідомлення високих ідеальних стимулів розвитку художньої сфери та її культурного оточення. Присвячення конференції пам’яті найкрупніших музикознавців кінця минулого століття, професорів І. Ляшенка, І. Котляревського, О. Костюка надихає усвідомленням спадкоємності мистецької думки від минулого до сьогодення. Показовим є і те, що названий першим в цьому ряду імен І. Ляшенко був прекрасним виконавцем, кларнетистом-віртуозом, демонструючи для наступників єдність творчо-практичної і теоретично-наукової діяльності.