← Мистецький простір (за листопад 2021 р.)
< Попередня книга Наступна книга >

Бібліографія

Давимука С. А. Екосистема мистецтва: наукові засади становлення та сучасні практики : монографія / Степан Антонович Давимука ; ДУ "Ін-т регіон. досліджень ім. М. І. Долішнього НАН України" ; літ. ред. М. Попадинець. – Львів : ДУ "Ін-т регіон. досліджень ім. М. І. Долішнього НАН України", 2021. – 581 с. : іл., табл.

 

Анотація

Розкрито особливості сучасного мистецтва та сутність художнього ринку у світі та в Україні в контексті екосистемного підходу. Визначено статус сучасного художника, персоналізацію його позиції як суб’єкта ринку і основної складової екосистеми мистецтва. Проаналізовано економічні засади мистецтва, внесок мистецтва в економіку; охарактеризовано ринок мистецтва та роль його учасників, виявлено особливості ціноутворення на витвори мистецтва та чинники, що на нього впливають; розкрито методичні підходи до ціноутворення та проаналізовано особливості інвестування на ринку мистецтва. Визначено та охарактеризовано глобальні тенденції ринку мистецтва і системно розкрито сутність однієї з основних тенденцій – розвитку цифрового мистецтва. Проаналізовано сутність державної політики у сфері розвитку та підтримки мистецтва в Україні. Виявлено стан та особливості функціонування артринку в умовах пандемії СОVID-19 у світі та в Україні, обґрунтовано його перспективи в посткризовий період. Розкрито методологічні засади екосистеми мистецтва та розроблено пропозиції щодо її розвитку.

Для науковців, мистецтвознавців, представників артбізнесу, державних службовців, викладачів, аспірантів і студентів вищих навчальних закладів.