Питання трудових відносин під час воєнного стану: зустріч у рамках інформаційно-контактного центру

foto-1.jpg

У рамках програми «Інформаційно-контактного центру правової допомоги», що здійснює ОННБ у співпраці з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області, 12 серпня в читальному залі ОННБ (вул. Акад. Філатова, 1) відбулась лекція консультанта, головного юриста Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області Владислава Маркова на тему «Питання трудових відносин під час воєнного стану». 

foto-2.jpg

Воєнний стан кардинально вплинув на всі сфери життя українців, включно з трудовою діяльністю. Під час лекції відвідувачі дізнались про те, що Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» (№ 2136) змінив для роботодавців і працівників України, які працюють за трудовим договором та про останні зміни трудового законодавства, які запроваджені Законом від 1 липня 2022 р. № 2352-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин»

Владислав Марков детально окреслив головні зміни в регулюванні трудових відносин на час воєнного стану, а також озвучив актуальні проблеми та виклики у відносинах «роботодавець-працівник» та розповів, що не зважаючи на введення воєнного стану в Україні, жодних зменшень заробітної плати зі сторони роботодавця вищевказаним Законом не передбачено. Тобто, якщо працівник виконує роботу, то йому повинна виплачуватись зарплата відповідно до умов трудового договору. При цьому, Закон дозволяє роботодавцю відтермінувати виплату зарплати. Та це може зробити не будь-яке підприємство, а лише те, яке не має можливості своєчасно виплатити зарплату внаслідок ведення бойових дій. Крім того, лектор зазначив, що ряд питань щодо зміни істотних умов праці, наприклад, питання оплати праці, робочого часу і часу відпочинку, вирішуються роботодавцем разом з профспілкою.

У свою чергу, лектор зазначив, що на період воєнного стану не обов’язково застосовувати письмову форму трудового договору, а випробувальний строк можна встановлювати для будь-яких категорій працівників. Крім того, значно розширено можливість укладення строкових трудових договорів, окреслено варіанти оформлення відносин «роботодавець-працівник» на час війни: призупинення дії трудового договору, оформлення простою, встановлення режиму дистанційної роботи, надання відпустки без збереження заробітної плати. Владислав Марков також розповів про процедуру бронювання працівників за компаніями. Основним критерієм бронювання є забезпечення підприємством потреб Збройних Сил України, інших військових формувань, населення. Шляхом бронювання працівники можуть отримати відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації на строк до 6 місяців.

Окрему увагу приділили особливостям звільнення в умовах воєнного стану. Зокрема, припинення трудових відносин під час війни можливе на загальних підставах, визначених Кодексом законів про працю України: за згодою сторін, за ініціативою працівника, за рішенням роботодавця. Водночас роботодавцям слід обережно застосовувати таку підставу для звільнення як прогул, оскільки виїзд працівника задля його безпеки за кордон або в інші регіони України вважається поважною причиною відсутності на роботі.

img-6772.jpg img-7078.jpg

Крім того учасники лекції дізналися про нововведення, які передбачаються проєктом Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» № 7251. Наразі вказаний законопроєкт направлено на підпис Президенту.

Обмеження трудових прав працівників застосовується лише протягом дії воєнного стану, введеного відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану». З дня припинення або скасування воєнного стану будуть застосовуватися норми законодавства про працю в Україні.


Нормативно-правова база:

КЗпП України

Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»

Закон України про відпустки

Закон України «Про правовий режим воєнного стану»

 

Створено: 12.08.2022
Переглядів: 1403




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.