«Графічна елегія»: мистецька виставка одеської художниці-графіка Катерини Єгорової

00.jpg

В рамках Великої Одеської Бібліоночі запрошуємо шанувальників прекрасного на мистецьку виставку «Графічна елегія» одеської художниці-графіка Катерини Єгорової.

01.jpg

Катерина Єгорова випускниця Одеського художнього училища ім. М.Б. Грекова (художнє оформлення) та Харківської державної академії дизайну та мистецтв (графіка), сьогодні працює художником в Одеській національній науковій бібліотеці.

ЇЇ твори експонувалися на міжнародних та всеукраїнських виставках у Харкові, Маріуполі, Києві, Луцьку та у Мюнхені (Німеччина). Вона учасниця багатьох міжнародних виставкових проєктів та мистецьких резиденцій України. Персональні виставки художниці з успіхом проходили в Одесі, Чорноморську, Івано-Франківську, Харкові.

На нинішній виставці представлені роботи, виконані у техніці офорту та оригінальної графіки.

02.jpg

«Моя творчість у візуальній формі втілює роздуми про навколишній світ та красу. Для мене важливо зображати лише те, що я побачила та пережила самостійно. Я звертаю увагу на ті явища, що вплинули на мене особисто. Мені подобається поєднувати експресивність та вивірену композицію, залишаючи деяку недомовленість, місце для фантазії та роздумів глядача. У моїх роботах поєднуються реальні образи та абстрактні форми, які виражають те, що не має фізичного прояву. Я люблю незвичне світло і велике значення надаю кольору. Мені подобається створювати атмосферу чаклунства… Головне посилання моїх робіт "Краса у всьому, варто тільки придивитися", все у світі варте уваги та можливості бути втіленим у творчості.» – Катерина Єгорова.

03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg

Виставка експонуватиметься у ротонді головного читального залу ОННБ.

***

Вхід вільний - free donation на підтримку соціального проекту "Litera"  – 
літнього читального залу бібліотеки для одеситів та гостей міста.

Створено: 01.02.2022
Оновлено: 02.02.2022
Переглядів: 1551




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.