Освітні платформи для бібліотекарів

Щосекунди інтернет-простір поповнюється терабайтами нової інформації, але тільки невелика її частина спрямована на розвиток здібностей, розширення професійних можливостей, зростання інтелектуального потенціалу, формування креативності, самовдосконалення. Навчання протягом всього життя (Lifelong learning) – не просто відомий тренд – це невід’ємний процес росту освітнього потенціалу особистості, головним рушієм якого є вона сама.

Команда ОННБ пропонує вашій увазі добірку вітчизняних онлайн-платформ, які надають працівникам бібліотек ефективні інструменти для підвищення кваліфікації, здобуття нових знань та корисних навичок. Зручні у користуванні та доступні у будь-який час, вони стануть у нагоді бібліотекарю, в залежності від кола його професійних обов’язків, завдань та інтересів.

1.jpg 2.jpg 3.jpg

Prometheus

Мабуть, найпотужніша освітня платформа в Україні, яка представляє собою громадський проєкт масових відкритих онлайн-курсів різної спрямованості.

Серед них:

EdEra 
Українська студія онлайн-освіти з безкоштовними курсами, інтерактивними підручниками та спецпроєктами.
Представлені курси за різними напрямами: тут і шкільна, і професійна, і громадянська освіта.

Серед них:

Дія. Цифрова освіта

Національна онлайн-платформа з освітніми серіалами, які допоможуть вільно використовувати цифрові технології в роботі, навчанні, для професійного та особистісного розвитку.

Серед них:

Культура і Креативність

Інформаційний ресурс пропонує онлайн-курси, на яких міжнародні експерти у галузі культури діляться своїм досвідом, розкривають секрети професії та навчають створювати якісні культурні проєкти.

Серед них:

  • «Написання проєктних заявок» – курс допоможе визначати цілі проєкту, завдання та очікувані результати, знаходити партнерів і розробляти якісні заявки
  • «Авокація» – курс пояснює, як працювати із цільовою аудиторією та агентами впливу, а також як підготувати промо-матеріали
  • «Фандрейзинг» – курс розкриє, як знайти фінансових донорів для культурних ініціатив і налагодити з ними стійкі довгострокові відносини  

Європейський Простір

Веб-платформа надає інформаційний супровід, ресурсну базу, презентаційний майданчик для громадських організацій. Один з інструментів цієї платформи – освітні онлайн-курси, спрямовані на розвиток громадянського суспільства, навичок комунікації, маркетингу, брендингу тощо.

Серед них:

  • «Кризові комунікації» – курс допоможе у налагодженні комунікацій у кризових ситуаціях, ефективній організації дистанційної роботи, попередженні вигорання та конфліктів
  • «Як писати просто» – практичний курс допоможе зрозуміти, як писати якісні та ефективні тексти для комунікації з громадськістю
  • «Інформаційні кампанії» – курс пояснює ключові кроки у розробці інформаційної кампанії, важливі складові повідомлення, засади успішних партнерств, надає цінні поради з планування, які безпосередньо впливають на результативність та ефективність комунікацій. 

ВУМ

Освітня ініціатива, яка сприяє розвитку громадянського суспільства в Україні через надання доступу до навчальних курсів від провідних викладачів бізнес-шкіл, громадського сектору, практиків з бізнесу та соціальної сфери.

Серед них:

Карантин обов’язково закінчиться, а наш професійний розвиток must go on! 

Читайте також:

Освітні платформи для бібліотекарів-2 або 20 місяців у новій реальності / листопад 2021

Створено: 30.04.2020
Оновлено: 30.11.2021
Переглядів: 18462




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.