Електронний каталог ОННБ

Шановний користувачу! Щодня фонди Одеської національної наукової біблоітеки зростають приблизно на 40-50 нових тільки книжкових видань (більше 15 тис. на рік). Приблизно 120 видань (книжки, автореферати, ноти, карти, брошури, електронні видання) щодня каталогізуються і відображаються в електронному каталозі (ЕК).

ec-1.jpg

Станом на 01.01.2022 електронний каталог містить 486379 бібліографічних записів та відображає у режимі 24/7 інформацію про наявні документні ресурси, що надійшли до фонду ОННБ з 2001 р., а також записи, створені в процесі ретрокаталогізації підсобних фондів рідкісних видань (з 1586 року), підсобних фондів спеціалізованих відділів (відділу міжнародних проектів, науково-бібліографічного відділу та відділу мистецтв). 

Користуючись електронним каталогом, ви швидко і зручно знайдете багато цікавого і актуального, що допоможе вам у навчанні, науковій і професійній діяльності, розважить вас у час дозвілля. Щоб легко знайти потрібну літературу, ознайомтеся з довідкою «Як освоїти пошук в ЕК». Рекомендуємо також переглянути книжкові новинки у рубриці «Нові надходження».

Користувачеві доступні простий пошук, спеціальний (розширений) пошук, в т.ч. пошук за назвою, автором, видавництву, серії, поличному індексу, місцю видання, мові документа і року видання. Тематичний пошук можливий за тезаурусами (рубриками). Мова бібліографічного опису відповідає мові видання. Тезауруси (рубрики) ведуться українською мовою, рубрика «Персоналії» – російською, відомості про автора, видавництво, серію вводяться мовою опису документу.  В повному обсязі представлені нові надходження українською та російською мовами, частково - англійською, французькою, німецькою (надходження 2001-2012 рр.). З 2013 року опис документів ведеться на всіх мовах видань, що надходять. Користувач ЕК може скористится додатковими сервісами, зокрема збереження історії пошуку, рекомендування в соціальних мережах, роздрук переліку відібраних записів. Для зручності роботи користувача розміщено поради та підказки з пошуку, надано приклад оформлення бланка вимоги для замовлення видання, додано Перелік наукових спеціальностей, затверджений наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 14.09.2011 N 1057.

Створено: 09.02.2017
Оновлено: 06.01.2022
Переглядів: 36238




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.