Шевченкіана видавництва «Мистецтво». Анонс

24 вересня 2014 р. у відділі мистецтв ОННБ відбудеться зустріч з директором видавництва «Мистецтво» Ніною Прибегою та презентація нових книг видавництва: Shevchenko Taras. Kobzar / перекл. англ. В. Річ. – 2014; Тарас Шевченко. Мистецька спадщина – 2013. Початок о 12.00.

Два роки тому Державне спеціалізоване видавництво «Мистецтво» відзначило свій 80–річний ювілей, до якого відділ мистецтв ОННБ в рамках виставки–форуму «Українська книга на Одещині»–2012 підготував масштабну ретроспективну виставку кращих видань; з успіхом пройшла й зустріч одеської творчої та наукової інтелігенції з представниками видавництва.

За час існування «Мистецтво» випустило у світ мільйонними тиражами десятки тисяч назв книг та альбомів, не рахуючи різноманітних буклетів, листівок, календарів та іншого. Література видавництва «Мистецтво» високо цінується спеціалістами та громадськістю. Лише за останнє десятиріччя видавництво отримало понад 50 нагород та відзнак. У 2006 році його визнано одним з 10 найпопулярніших у перебігу Всеукраїнського читацько–експертного опитування «Книжки незалежного 15–річчя, які вплинули на український світ».

в цьому році на виставці–форумі «Українська книга на Одещині» презентуються два видання, які присвячені 200–річчю від дня народження Тараса Шевченка.

Shevchenko Taras. Kobzar / перекл. англ. Віри Річ ; вступ. ст., есей, прим. Р.Зорівчак. – 2014. – 336 с. : ілюстр.

Книга знайомить із перекладами Шевченкової поезії, які здійснила британська журналістка, поетеса і перекладачка Віра Річ (1936–2009) – одна з найактивніших популяризаторів творчості Т.Шевченка в англомовному світі. В.Річ – лауреатка Перекладацької премії ім. Івана Франка Національної спілки письменників України. Вступна стаття, есей про Віру Річ, примітки, наук. редагування – доктора філологічних наук, професора Львівського національного університету Роксоляни Зорівчак. Координатор проекту Ніна Прибєга.

Тарас Шевченко. Мистецька спадщина : [альбом] / передмова : Д.Стус, Т.Чуйко. – 2013. – 352 с. : ілюстр. – Укр., англ., підтекстівки і передмова рос.

Альбом репрезентує малярську спадщину Тараса Шевченка, яка є набутком не лише українського народу, а й світової культурної спільноти. Репродукції творів (живопис, офорти, сепії, малюнки та акварелі) супроводжуються науковими коментарями.

Автори передмови – генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка Дмитро Стус та заст. генерального директора Національного музею Тараса Шевченка Тетяна Чуйко. Упорядкування, наук. коментарі – Д.Стуса, Т.Чуйко та групи співробітників Національного музею Тараса Шевченка.

Координатор проекту Ніна Прибєга.

Створено: 22.09.2014
Переглядів: 1557




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.