«Голосами віщої давнини». Анонс

25 вересня 2014 р. у відділі краєзнавства «Одесика» відбудеться презентації нової книжки Б.І. Сушинського «Голосами віщої давнини» (О. : Астропринт, 2014) за участі автора. Початок о 14.00.

Сушинський, Богдан Іванович.
Голосами віщої давнини : полемічні нотатки на полях давнописів, наукові розвідки та есе, роздуми над історичними екскурсами попередників і сучасників / Богдан Іванович Сушинський; Авт. ст.Людмила Чернікова.– Одеса : Астропринт, 2014.– 530 с.

Презентації книг Богдана Івановича Сушинського завжди є важливою подією на наших святах. Він є автором понад 120 книг та близько 3-х тисяч публікацій в періодиці.

Черговим дарунком письменника є сьогоднішня зустріч та презентація нової книжки: «Голосами віщої давнини: полемічні нотатки на полях давнописів, наукові розвідки та есе, роздуми над історичними екскурсами попередників і сучасників». – О. : Астропринт, 2014. Основу збірки вибраних статей становлять наукові розвідки, нотатки та есе історичного українознавчого спрямування. До книжки увійшли праці й публікації, які свого часу користувалися чималою популярністю та друкувалися в багатьох авторитетних українських збірниках і часописах. Науково-популярне видання складається з 2-х частин. Перша, що має назву «На вогнищах неправедних сенсацій…», повертає читача в епоху давнини, літописів та князів… Тут і роздуми над «Карпатським літописом», і нові цікаві версії щодо поховання гетьмана Виговського, а також порушується досі спірне питання про справжній вік міста Одеси… Друга частина – «На вівтарі українознавства», починається зі знайомства з історією Стародавньої України. Далі автор торкається теми міжконфесійних взаємин в Україні, звертаючись до «патріарших святинь Константинополя», та дає змогу побачити діяльність Львівського Ставропігійського братства очима Івана Франка у праці «Ставропігійські студії Франка». У книзі є ряд інших, не менш цікавих праць.

Заключним розділом книги є стаття про самого автора, яку підготувала літературознавець і бібліограф Людмила Чернікова.

Особливий стиль Богдана Сушинського, його талант і досвід роблять видання цікавим не лише для науковців, викладачів та студентів, а й для широкого кола читачів.

Довідково

Створено: 22.09.2014
Переглядів: 2023




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.