Пам’яті Володимира Невмитого

3 вересня 2013 р. пішов із життя Володимир Ілліч Невмитий (27.08.1954, с. Тарасівка, Звенигородського р-ну, Черкаської обл. – 3.09.2013, Одеса), журналіст, поет, директор по радіомовленню Одеської обласної державної телерадіокомпанії, власний кореспондент Національної радіокомпанії України в Одеській області, член НСЖУ та НСПУ, заступник голови Одеської обласної організації НСЖУ, друг і партнер Бібліотеки. Колектив ОННБ висловлює співчуття родині і колегам з приводу непоправної втрати батька і чоловіка, чудової людини, громадянина, професіонала, який зробив вагомий внесок у розвиток української культури та журналістики.

- Невмитий В.І. Tabula rasa: поезії. – О.: Астропринт, 2003. – 36 с. – Див. в електрон. каталозі 

- Невмитий Володимир. Озонна зона: поезії. – О.: Астропринт, 2005. – 104 с. – Див. в електрон. каталозі

- Невмитий В.І. Втіхи на воді: поезії. – О.: Астропринт, 2009. – 120 с.- Див. в електрон. каталозі 

Бібліотеку Володимир Ілліч називав «Скарбницею Слова і Українського Духу», був багаторічним її читачем і популяризатором українського слова. Постійні репортажі Володимира Невмитого про виставку-форум «Українська книга на Одещині» на українському радіо відрізнялися актуальністю поставленої проблематики, широтою охоплення подій форуму. Скромна людина, Володимир Ілліч Невмитий мало відомий загалу як поет. Він є автором кількох поетичних збірок, які подаровані бібліотеці автором. Його називали «поетом традиційних класичних форм», «корифеєм одеської журналістики». Світла пам'ять про Володимира Невмитого залишиться в наших серцях, житиме в його сповненої душевності поезії.

Довідково

Володимир Невмитий
Я правкраїнський явір
(Із циклу « У криниці серця»)

я правкраїнський явір
цупке кореневище
диво зеленої з'яви
із жагою щовище

крону лащити в небі
й зором зеленооким
простір палити невідь
до останнього кроку
за легковієм з Істру
викреше живчик в скроні
слова зелену іскру
муза його схоронить

у таїні книгозбірень
і спалахне для мене
дух станівкої віри
у могуття зелене

що виповнює вени
і вередить уяву
зміниться на черлене
я правкраїнський явір
(уривок)

Створено: 04.09.2013
Переглядів: 1782




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.