Благодійна акція

31 серпня в офісі туристичного агентства «Аквавіта» відбулася презентація БФ «Сприяння ініціативам газети «День». Першою благодійною акцією фонду стала передача серії видань «Бібліотека газети «День» бібліотекам міста.

Газета «День» активно підтримує, у тому числі в Одесі, проекти, які покликані популяризувати вітчизняну книжкову продукцію. Широко відома серія «Бібліотека газети «День», яка неодноразово була представлена в ОННБ ім. М.Горького під час проведення Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині». Нагадаємо, що газета є також інформаційним спонсором виставки-форуму.

У презентації взяв участь президент фонду Микола Гриценко, а також представники одеських громадських організацій і бізнес-структур, зокрема, Тетяна Юркова, директор турагенства «Аквавіта», член правління БФ газети «День»; Олена Згурова, президент Європейської асоціації ділових жінок; Віталій Оплачко, директор морського агентства «Інтерброкер». Про ситуацію в інформаційному просторі та роль газети «День» у формуванні інтелектуального інформаційного середовища України йшлося у виступах організаторів зустрічі, присутніх на презентації дописувачів та симпатиків газети.

БФ газети «День» розпочав свою діяльність на початку 2013 року. Подібна ініціатива серед українських ЗМІ, на скільки відомо, безпрецедентна. Регіональні осередки фонду вже відкрито в Сумах, Вінниці, Львові. Крім Одеси, згадані представництва планується задіяти в Донецьку, Харкові, Чернігові, АР Крим, і закордонне - у Москві.

Як зазначив Микола Гриценко, мета фонду полягає у підтримці просвітницьких проектів газети «День», розширенні кола її прихильників шляхом створення при осередках фан-клубів. «В умовах кризи близько 90% газет перейшли у формат «жовтої преси». «День» слідує принципам справжньої журналістики. На її сторінках ви не знайдете бруду, потурання ницим людським інстинктам. «Таку книгу як Україну-Інкогніта, я вважаю, має прочитати кожен вчитель історії, бо вона містить раніше невідомі сторінки нашої історії. Газета «День» першою опублікувала книгу американського дослідника Джеймса Мейса про Голодомор в Україні 1932-1933 років. Чим більш освічені наші громадяни, тим адекватніше вони здатні реагувати на виклики часу», - зазначив гість.

Представнику «Горьківки» Емілії Василевській книги вручає член правління БФ газети «День» Тетяна Юркова

18 жовтня в Києві відкриється масштабна 15-а міжнародна фотовиставка газети «День», яка побуває в інших містах України, зокрема в 2014 році в Одесі. Презентація фонду в Одесі завершилася благодійною акцією передачі бібліотекам серії «Бібліотека газети «День». Вони придбані на спонсорські кошти на суму 4 тис. грн. Дарунки від популярного видання, у тому числі розкішний повнокольоровий фотоальманах «Жива історія» отримали ОННБ ім. М.Горького та ЦБС м. Одеси, яка нині об'єднує 21 бібліотечний заклад міста.

Книги для ЦБС м. Одеси

Фото Івана Череватенка

Створено: 01.09.2013
Переглядів: 1550




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.