«Смартфон – дзвони, пиши, фотографуй»


З 3 квітня по 22 травня у Хабі цифрової освіти Одеської національної наукової бібліотеки проходили курси для студентів Університету третього віку на тему «Смартфон – дзвони, пиши, фотографуй».

Метою курсу було допомогти старшому поколінню навчитися користуватися сучасним гаджетом, тобто почати від увімкнення смартфона до налаштування його під себе.

Навчитися користуватися смартфоном - це, насамперед, розширити свої можливості для спілкування, коло інтересів, хобі та захоплень, отримати легкий доступ до будь-якої потрібної інформації, не виходячи з дому, зокрема доступ до порталів державних послуг, соціального захисту та підтримки.

Навчання тренер Хабу цифрової освіти ОННБ Алла Діденко проводила один раз на тиждень, у приміщені Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Київського району міста Одеси. Навчальний процес був побудований так, щоб курсанти мали змогу якнайбільше практикуватись у роботі в смартфоні. Спочатку теорія, потім тренер демонстрував, як виконати ту чи іншу дію, після цього кожен мав виконати цю дію сам на своєму смартфоні.

На початку курсу всі учасники тренінгу були дуже не впевнені в своїх знаннях, а деякі й зовсім не мали поняття, що таке смартфон та як ним користуватися. Але крок за кроком, починаючи з того, як увімкнути/вимкнути телефон, за що відповідають кнопки та іконки, учасники набували навичок користування смартфоном. Вони навчалися встановлювати/видаляти додатки, налаштовувати мобільний інтернет, безкоштовно спілкуватися з рідними у найпопулярніших месенджерах, робити відео дзвінки, слухати музику та захищати свій телефон від вірусів.

Після закінчення усього курсу (а це 8 тижнів) майже всі оволоділи потрібними знаннями та навичками і впевнено користуються своїми смартфонами.

Створено: 23.05.2023
Переглядів: 681




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.