Студентська навчальна практика в Одеській національній науковій бібліотеці

У лютому-березні в Одеській національній науковій бібліотеці проходили практику студенти Національного університету «Одеська політехніка» (кафедри культурології та філософії культури і кафедри інформаційної діяльності та медіакомунікацій).

Навчальна практика – невід’ємна, важлива складова професійної підготовки майбутніх фахівців інформаційної, бібліотечної та архівної справи, журналістів та культурологів, враховуючи потужну практико-орієнтовану спрямованість майбутніх професій.

Інформаційно-освітній простір Одеської національної наукової бібліотеки посів важливе місце в освітньому середовищі та створив умови для професійного зростання та всебічного розвитку особистості.

Під час практики студенти ознайомилися з історією та сьогоденням Одеської національної наукової бібліотеки, пріоритетними напрямами роботи сучасної книгозбірні. Відвідали низку соціокультурних та науково-комунікативних заходів, дізналися про методику організаційної діяльності. Ознайомились з роботою відділів ОННБ, зокрема обслуговування користувачів, мистецтв, рідкісних видань та рукописів, соціокультурної діяльності, міжнародних проєктів та ін. Студенти навчилися користуватися каталогами та картотеками ОННБ, опанували електронну систему каталогізації; набули практичних навичок з написання та редагування текстів різних видів та стилів, дізналися про особливості культурної та бібліотечної журналістики тощо.

Заняття проходили в доброзичливій та дружній атмосфері. Було надзвичайно приємно спостерігати компетентність студентів, особистісні здобутки кожного, прагнення до професійного самовдосконалення та розвитку, готовність навчатися і працювати, мотивацію до успішної професійної діяльності.

Приємно, що практиканти позитивно відгукувалися і про саму бібліотеку, і про своїх наставників-бібліотекарів.

Бажаємо успіхів у навчанні та у подальшій професійній кар’єрі!


Створено: 07.03.2023
Переглядів: 1139




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.