Вітаємо колегу!


imgp8139.jpg


Провідному редактору редакційного відділу
Одеської національної наукової бібліотеки
Шелестович Ірині Сергіївні

З нагоди знаменних дат у житті та діяльності співробітників Одеської національної наукової бібліотеки адміністрація завжди з приємністю відзначає найсумлінніших представників колективу, котрі своєю копіткою і благородною працею примножують славні традиції одного з провідних науково-інформаційних та культурно-просвітницьких центрів України, сприяють духовному та освітньому розвитку суспільства, вихованню патріотичної свідомості громадян.

Сьогодні наші найщиріші привітання звучать на адресу нашої вельмишановної ІРИНИ СЕРГІЇВНИ ШЕЛЕСТОВИЧ – провідного редактора редакційного відділу, яка відзначає 80-річчя від дня народження.

Майже 55 років свого життя Ви, Ірино Сергіївно, присвятили служінню СЛОВУ, із дня у день невтомно і старанно вичитуючи рукописи, шліфуючи, причісуючи, огранюючи тексти, аби на суд читача вийшла довершена наукова робота, підготовлена бібліографами, методистами чи фахівцями з інших  структурних підрозділів, щоб зайняла гідне місце у вітчизняній бібліографії.

Кожен у книжковій родині ОННБ знає Вас, Ірино Сергіївно, як  високоосвіченого, авторитетного фахівця, ерудовану людину, справжнього енциклопедиста, мудрого наставника, палкого патріота. Ви вирізняєтесь надзвичайною працездатністю, принциповою життєвою позицією,  сумлінністю, відповідальністю за доручену справу та наполегливістю в досягненні мети. Зазвичай саме Вам доручається редагування найбільш складних і важливих наукових праць, підготовлених фахівцями структурних підрозділів бібліотеки, зокрема з питань історії України, літературного краєзнавства, книгознавства, мистецтвознавства. За Вашої дієвої участі побачили світ численні ґрунтовні науково-допоміжні бібліографічні посібники, зокрема із серій «Учені вузів Одеси», «Літературна Одеса», «Письменники Одеси», а також велика кількість посібників природничо-наукового циклу – «Біологія Чорного і Азовського морів», «Природа і природні ресурси Північного Причорномор’я», «Екологічні проблеми Північно-Західного Причорномор’я» та ін. Неоціненною, просто таки титанічною була Ваша редакторська участь у підготовці чотирьох випусків фундаментального бібліографічного покажчика «Голодомор в Україні 1932–1933 років». Це унікальне видання отримало схвальну оцінку не лише вітчизняних науковців, а й відзначене зарубіжними ученими, які займаються дослідженнями з історії України.

Ви повсякчас готові прийти на допомогу своїм колегам – упорядникам бібліографічних та методичних посібників, фахівцям різних відділів та служб бібліотеки у розробці проспектів видань, використанні джерельної бази; дати рекомендації щодо залучення науковців провідних вищих навчальних закладів до рецензування, написання вступних статей, анотацій та ін. Так, редактор не може написати посібник за автора, як режисер не може зіграти за актора, однак редактор може захопити автора ідеєю, запалити в його душі дослідницький вогник, спонукати виконувати свою справу якнайкраще. Завдяки таким природним чеснотам і душевним якостям Вам, Ірино Сергіївно,  вдається увесь цей час підтримувати дружні й щирі  відносини з колегами, користуватися незаперечним авторитетом у колективі бібліотеки. Бо редактор не лише підтримує творчі проєкти своїх колег, а й цінує їх, щиро радіє їхнім успіхам. Кожен посібник, збірник, кожна книжка – це сторінки творчої біографії і автора, і редактора. Доля книжки – доля її творців. То хай же вона буде щасливою!

За багаторічну сумлінну працю Ви нагороджені Почесною грамотою Міністерства культури України, Почесною відзнакою голови Одеської обласної державної адміністрації – годинником, Грамотою Одеської міської ради, Почесною відзнакою одеського міського голови та ін.

Вітаючи Вас, Ірино Сергіївно, зі знаменною датою у Вашому житті, дозвольте ще раз висловити Вам нашу шану та вдячність! Зичимо Вам міцного здоров’я, творчого натхнення, душевного комфорту, родинного тепла, щирих однодумців, вірних друзів, сил і наснаги, щоб і надалі Ви плідно працювали на благо бібліотеки, культурний розвиток нашої держави, розбудову культури українського народу для утвердження її у європейській та світовій спільноті!

 

З повагою

Генеральний директор ОННБ,
заслужений працівник культури України                                      
Ірина БІРЮКОВА

 

Одеса
27 січня 2023 року

15.jpg 3-1-4.jpg

Генеральний директор ОННБ Ірина Бірюкова вручила провідному редактору редакційного відділу
І.С. Шелестович  Почесну відзнаку ОННБ – срібний логотип бібліотеки.

2-1-2.jpg
Щирі вітання Ірині Сергіівні від колег.

Створено: 27.01.2023
Переглядів: 528




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.