Літературно-музична зустріч «Непереможне мистецтво Слова»: до Національного тижня читання - 2022

foto1.jpg

12 грудня 2022 року в читальному залі ОННБ (вул. Акад. Філатова, 1) відбулася літературно-музична зустріч «Непереможне мистецтво Слова», організована у рамках Всеукраїнського проєкту «Національний тиждень читання -2022» під егідою Українського інституту книги, спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України.

foto2.jpg

Ведуча літературно-музичної зустрічі Вікторія Нестерчук, провідний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності, розповіла про акцію, мета якої привернути увагу до українського книговидання та підтримати видавництва, книгарні, бібліотеки і проєкти, які роблять книжку ближчою до кожного українця. Враховуючи складні часи повномасштабної війни, довести, що книга – теж зброя, яка гідно тримає виклики сьогодення.

foto3.jpg

Гарний настрій створив молодіжний одеський дует «LIFT» (Денис Дмитренко та Віталій Дунар), що разом з присутніми заспівали українські пісні, зокрема «Ой, у лузі червона калина». Професіоналізм, повна віддача музикантів були тепло зустрінуті присутніми на заході.

foto4.jpg

Про роль літератури і мистецтва у нинішні воєнні часи йшлося у слові Тетяни Овчаренко, кандидата культурології, доцента кафедри культурології та філософії культури Інституту гуманітарних наук Національного університету «Одеська політехніка», яка зокрема відзначила творчість Оксани Забужко та іі видання «Музей покинутих секретів», яке є епосом сучасної України, що перевертає все: і ставлення до минулого, і до сьогодення, і культури, і до світу.

foto5.jpg 

Власні вірші і прозові замальовки читав Андрій Хаєцький, одеський поет, засновник проєкту вуличної поезії «Пряма мова» та вільного об’єднання поетів «Just poetry», член ради з питань культури та мистецтва при голові Одеської обласної державної адміністрації.

foto6.jpg

Про сучасну роботу Одеського театру юного глядача ім. Ю. Олеші розповіла Лілія Штекель, керівник літературно-драматургічної частини Одеського театру юного глядача ім. Ю. Олеші, акцентуючи увагу на літературному жанрі – драматургії та внесок українських жінок – драматургів в розвиток театрального мистецтва.

foto7.jpg foto8.jpg foto9.jpg foto10.jpg

Бібліографічний огляд  книжкових виставок: «Незламні видавці – незламним читачам: книжкові новинки 2022 р.» та «Знайди свою книжку: найпопулярніші видання з традиційної рубрики «Топ-5 книжок місяця» провела Алла Діденко, бібліотекар І категорії інформаційно-довідкового відділу ОННБ.

foto11.jpg foto12.jpg foto13.jpg foto14.jpg
foto15.jpg foto16.jpg foto17.jpg

На завершення зустрічі відбувся читацький інтерактив за участю краєзнавця, члена громадської організації «Асоціація гідів Одеси» Антона Гриськова; журналіста, редактора «Українського радіо. Одеса» Геннадія Степаненка та викладачів і студентів Національного університету «Одеська політехніка», які поділились власними літературними уподобаннями.

foto18.jpg

Як зазначалось раніше, на сайті ОННБ, протягом тижня з 12 грудня по 19 грудня 2022 року на сайті та у соціальних мережах Українського інституту книги з’являтимуться добірки популярних книжок як пропозиції та рекомендації для читання, розроблені УІК спільно з національними, державними та обласними публічними бібліотеками.

Український інститут книги запрошує всіх охочих протягом Національного тижня читання – 2022 ділитися своїми найбільш улюбленими книжками від українських або іноземних авторів, виданих українською мовою з хештегами #ЗачитанеДоДірок, #тижденьчитання, #КнигаНаВійні.

Створено: 15.12.2022
Переглядів: 1342




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.