Конкурс читацьких відгуків «Книголюб – 2022»

27 квітня 2022 року в Одеській національній науковій бібліотеці стартував щорічний конкурс читацьких відгуків «Книголюб – 2022»

knigolyub-konkurs-1.jpg

Започаткований у 2011 році, під час проведення XII виставки-форуму «Українська книга на Одещині», конкурс щороку об’єднує творчих й активних шанувальників Слова, які пропонують власні думки, враження, рецензії щодо нових вітчизняних книжок, визначаючи рейтинг популярності видань серед читачів. Конкурс читацьких відгуків «Книголюб» – це партнерський проєкт Одеської національної наукової бібліотеки та громадської організації Ротарі клуб «Одеса-Рішельє». Цього року до проєкту приєдналися багаторічні друзі бібліотеки: Одеська обласна організація Національної спілки письменників України та Одеська обласна бібліотека для юнацтва та молоді.

foto-1.jpg foto-2.jpg

У вітальному слові генеральний директор ОННБ, заслужений працівник культури України, голова Всеукраїнської громадської організації «Бібліополіс» Ірина Бірюкова торкнулася історії  виникнення проєкту, розповіла про особливості проведення конкурсу, щиро подякувала співорганізаторам та активним учасникам минулих років та наголосила, що нинішній конкурс особливий: «Це не лише можливість відволіктися від складних реалій, отримати нові знання, надихнутися, але й відчути себе у широкому колі однодумців – шанувальників вітчизняної книги. Цьогорічний конкурс залучатиме читачів, незалежно від географії їхнього проживання. Книга як і життя  не має меж, а отже КНИГА ЯК І ЖИТТЯ ПЕРЕМОЖЕ!»

foto-3.jpg

Тему життєстверджуючої та нездоланної сили Слова,  місії книги саме у  часи воєнних випробувань продовжив у своєму виступі Сергій Дмитрієв - голова Одеської обласної організації Національної спілки письменників України, письменник, кандидат філологічних наук, доцент кафедри загального та слов’янського мовознавства ОНУ ім. І.І. Мечникова: «Книга консолідує! Консолідує дух, енергію, думку, сублімує особистість…і лікує від страху! Той хто читає книгу, яка б вона не була: паперова чи електронна, в певному сенсі – «озброєний», тому і незламний!»

foto-4.jpg

В’ячеслав Воронков, заслужений журналіст України, президент Гільдії власних кореспондентів, власний кореспондент газети «Голос України», перший президент Ротарі клубу «Одеса-Рішельє» розповів про гуманітарні проєкти Клубу, які розкривають і популяризують у світі українську книгу.

foto-5.jpg

Один із авторів ідеї конкурсу читацьких відгуків «Книголюб» та  його багаторічний спонсор Віктор Денисов - кандидат технічних наук, член-кореспондент Транспортної академії наук України, доцент Одеської національної морської академії, лауреат Галереї почесних благодійників Одещини «Люди щедрих сердець» поділився власними роздумами щодо створення активного «читацького простору» у бібліотеках та поза їх межами; висловив впевненість у затребуваності подібних акцій особливо в часи нинішніх випробувань.

foto-6.jpg

Тетяна  Ананченко - член Національної спілки журналістів України, відомий краєзнавець й культуролог, детально зупинилась на деяких виданнях, що представлені цьогоріч на конкурс читацьких відгуків. Зокрема, розповідаючи про двотомник «Спогади про Лесю Українку = Remembering Lesia Ukrainka», вона докладно висвітлила внесок одеських дослідників, митців та видавців у скарбницю лесезнавчої літератури.

foto-8.jpg

Присутні на заході активно знайомилися з представленими на конкурс виданнями, ділилися враженнями та пропозиціями.

foto-9.jpg

Одеська національна наукова бібліотека запрошує всіх, хто цікавиться новинками вітчизняного книговидання, взяти участь у традиційному конкурсі читацьких відгуків «КНИГОЛЮБ - 2022», підсумки якого будуть оголошені у вересні, під час святкування професійного свята – Всеукраїнського дня бібліотек. А на переможців чекає нагорода!

Видання доступні для ознайомлення у читальному залі відділу осблуговування користувачів Одеської національної наукової бібліотеки (вул. Ак. Філатова,1)

foto-10.jpg

Книга об’єднує українців в усіх куточках рідної землі.
Сподіваємося на залучення до читацької спільноти й тих, хто перебуває
поза межами Батьківщини, та шанує українське Слово.

Створено: 28.04.2022
Оновлено: 24.05.2022
Переглядів: 1540




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.