Подяка Ігорю Борисовичу Поронику

Висловлюємо щиру вдячність директору Одеського музею західного і східного мистецтва Ігорю Борисовичу Поронику за цінний подарунок, який бібліотека отримала напередодні професійного свята – Всеукраїнського дня бібліотек. Значну частину подарованої колекції мистецтвознавчих видань становлять альбоми та каталоги робіт видатних майстрів живопису України та світу – Катерини Білокур, Юрія Скандакова, Анатолія Мельника, Юлія Гальперіна, Адольфа Лози, Мирослава Ягоди, Станіслава Сичова, Ханта Слонема, Йоганна Баптиста Лампі старшого та ін. Доповнюють колекцію видання, що репрезентують фонди та наукову діяльність Одеського музею західного і східного мистецтва – одного з найбільших художніх музеїв України, у зібранні якого зберігаються твори високої культурної цінності, що розкривають основні течії в західноєвропейському мистецтві XVI-XXI століть. Серед отриманих дарунків також книги іноземними мовами, що нині є бібліофільською рідкістю: «Икони от Врачанския край», «Икони от Странджанския край» (Софія, 1977), «Икони от Мелнишкия край» (Софія, 1980), «Krása v dreve zakliata = Заколдованная в дереве красота» (Братислава, 1977).

Подаровані видання стануть вагомим доповненням до унікального зібрання спеціалізованого відділу мистецтв Одеської національної наукової бібліотеки та слугуватимуть сучасникам і прийдешнім поколінням у наукових і творчих пошуках.

 

foto_1.jpg foto2.jpg foto3.jpg

 

Бібліографічний список видань

(альбоми та каталоги):

 

Видання, що репрезентують колекції та діяльність

Одеського музею західного і східного мистецтва:

 

 

Видання іноземними мовами:

 

 

Різножанрові видання:

 

 

Інформацію підготував відділ наукового комплектування
та обліку документно-інформаційних ресурсів ОННБ

*Запрошуємо всіх охочих ознайомитися з виданнями під час виставки «З колекції книжкових дарунків Одеській національній науковій бібліотеці», яка експонується в ОННБ з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек з 26 по 30 вересня 2021 р.

Створено: 29.09.2021
Оновлено: 30.09.2021
Переглядів: 18031




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.