Подяка Андрію Меронику

1.jpg

Висловлюємо щиру вдячність Андрію Меронику, за подаровану бібліотеці книжку власного авторства «24.02.» (Чернівці : Книги ХХІ, 2022).

Цю важливу книжку написано під час війни і про війну, і вона вже доступна одеситам у нашій книгозбірні, а завдяки щедрості автора який на прохання бібліотеки, надіслав 10 примірників видання, її прочитають і в інших країнах – у читальних залах бібліотек-партнерів ОННБ із міжнародного книгообміну.

2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg

Автор розповідає невигадану історію про компанію молодих людей, що опинилися посеред війни без власного на те бажання, як і мільйони українців. Якими вони були ці перші дні і місяці для усіх нас?..

У коротких лаконічних оповіданнях, із яких складається книга, автору вдалося передати усі ті стани, що охопили більшість українців на початку війни: невизначеність і тривога, страх і злість, відчуття провини через те, що недостатньо зробив для опору тощо, які зовсім скоро змінилися завзяттям боротьби, бажанням бути корисними і допомагати, кожен як тільки може, наближаючи перемогу над ворогом. На сторінках книги ви дізнаєтеся про те,  як еволюціонує людина під час війни: від паралізуючого страху перед вибухами на початку і до сміливих, ризикованих і рішучих вчинків, на які наважується згодом.

Щоденник починається з опису ранку 24 лютого 2022 року. Хтось прокинувся від телефонного дзвінка чи повідомлення у месенджері, інший схопився від свисту ракет над дахом власного будинку, а когось розбудили рідні зі словами: «Прокидайся! Почалася війна!!!».

Читаючи щоденник Андрія Мероника, читачі знайдуть багато спільного з автором і впізнають самих себе у різних ситуаціях: коли приймали рішення збирати чи не збирати «тривожну» валізу, виїжджати чи не виїжджати за кордон, починали волонтерити, вирішували, куди і скільки донатити, розшукували на вулицях своїх містечок мітки, намальовані флуоресцентними фарбами, бачили в усіх підозрілих обличчях диверсантів, викривали фейки і ворожу пропаганду та ще багато-багато іншого.

Втім, як і автор, так і всі ми швидко опанували себе і продемонстрували всьому світу нашу стійкість, незламність й незмінне прагнення до свободи та незалежності. Ми продовжуємо боротися й тримаємо стрій!

Українці пишуть свої щоденники, залишаючи для майбутніх поколінь важливі свідчення про страшну війну, що триває у ХХІ столітті.

Ми продовжуємо вірити і боротися за те, щоб якомога швидше усі ці щоденники закінчилися коротким однослівним реченням зі знаком оклику: ПЕРЕМОГА!

Про автора:

Андрій Мероник – український підприємець, математик і дослідник, волонтер, засновник Фундації шкільних стипендій. Письменницьку кар’єру розпочав у 2020 р. з книги «Золотий Ґрааль криптовалютного трейдингу» (Чернівці : Книги ХХІ, 2020), що пов’язана з розробкою скорингових систем, якою він займався професійно. Наступного році, він презентував вже зовсім іншу за темою книгу – «69 невдалих побачень» (Чернівці : Книги ХХІ, 2021), присвячену особливостям інтернет-спілкування.

Цікаві факти про книгу «24.02»:

  • Книгу надруковано, в рамках благодійного проєкту, що має на меті збір коштів для допомоги Збройним Силам України та постраждалим від війни. Задля цього до участі у створенні книги було залучено зіркових співавторів, а також використано нестандартний маркетинговий підхід. На офіційному сайті книги будь-кому з охочих придбати видання було надано можливість самому обрати вартість книги. «Наша книжка – не товар, а, швидше, пам’ятка про те, що її власник колись долучився до гарної справи», – говорить сам автор. Станом на 11 грудня 2022 року реалізовано два наклади видання загальною кількістю 2 тис. прим., а команда проєкту вже працює над третім виданням.
  • Особливістю книги є те, що окрім основної розповіді автора вона містить окремий розділ з історіями українських підприємців, лікарів, блогерів, артистів, зокрема Даші Астаф’євої, Tayana, Roxolana, подружжів Катерини Кухар та Олександра Стоянова, Дарії Ковтун і Євгена Хмари та інших.
  • Кижка «24.02» представляла Україну на міжнародному Франкфуртському книжковому ярмарку 2022 року і отримала схвальні відгуки та викликала чималу зацікавленість у європейських читачів.

Запрошуємо ознайомитися з книжками Андрія Мероника в читальних залах нашої книгозбірні!

Інформацію підготував відділ наукового комплектування
та обліку документно-інформаційних ресурсів

Створено: 16.12.2022
Переглядів: 9273




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.