Фестиваль «Зелена Хвиля» в Одеській національній науковій бібліотеці

5 серпня 2021 р. у відділі міжнародних проєктів відбулася творча зустріч з журналістом Дмитром Антонюком. В рамках фестивалю «Зелена хвиля», партнером якого є Одеська національна наукова бібліотека, він представив свою нову книгу «Римо-католицькі кляштори в Україні». У виданні книжки посприяв Польський Інститут у Києві. Зустріч пройшла за підтримки Генерального консульства Республіки Польща в Одесі.

02.jpg

Генеральний консул Республіки Польща в Одесі пані Катажина Солек привітала всіх присутніх і зазначила, що ця презентація є продовженням низки заходів співпраці Одеської національної наукової бібліотеки і Генерального консульства Республіки Польща в Одесі.

01.jpg

Презентуючи свою нову книгу Дмитро Антонюк наголосив на важливості збереження спільного культурного надбання Польщі та України. Він навів приклади дбайливого та недбалого ставлення до історичних архітектурних пам’яток в Україні і продемонстрував низку світлин, які він збирає вже протягом більше 20 років. Він особисто відвідав кожну з описаних пам’яток сакральної архітектури. Книжка мала вийти друком ще 2013 року, однак через різні обставини побачила світ лише цьогоріч. За цей час автор встиг розширити і доповнити зібрану раніше інформацію.

04-1.jpg 03.jpg

Після презентації автор відповів на численні запитання присутніх і подарував свою книгу бібліотеці.

Дмитро Антонюк – український журналіст, мандрівник, фрілансер. Член Національної Спілки Журналістів України. З 2002 року публікується у періодичних виданнях. З 2003 року редактор рубрики Культура у двомовній українсько-англійській газеті Kyiv Weekly. Серія туристичних путівників, виданих у Києві й Харкові, – це віддзеркалення його любові до подорожей та турбота про культурну спадщину України: 155 польських замків та резиденцій в Україні. I частина (2011); 315 польських замків та резиденцій в Україні. II частина (2012); Україна. 101 найцікавіший музей (2010); Україна. 101 старовинний палац і парк (2010); Сім мандрівок Полтавщиною (2009); Чотирнадцять мандрівок Вінниччиною (2009); Чотири мандрівки Житомирщиною (2008).

00.jpg

2021 року з’явилася його нова книжка «Римо-католицькі кляштори в Україні».

Створено: 09.08.2021
Переглядів: 1037




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.