Висловлюємо співчуття

2.jpg

З глибоким сумом повідомляємо, що після тяжкої хвороби відійшов у вічність співзасновник Союзу Поляків України, почесний голова Одеського імені А. Міцкевича відділення Спілки поляків в Україні, партнер і друг бібліотеки Тадеуш Никодимович Залуцький.

Протягом багатьох років пан Тадеуш Залуцький очолював Одеське імені А. Міцкевича відділення Спілки поляків в Україні, сприяв налагодженню контактів польської громади Одеси з державними інституціями, національно-культурними товариствами, іншими громадськими організаціями Одещини. Це була людина високого громадянського сумління, толерантна і дружелюбна, віддана принципам демократії. Тадеуш Никодимович не тільки відгукувався на суспільно корисні ініціативи, але й виступав у ролі ініціатора заходів, спрямованих на популяризацію польської мови і культури, історії, традицій та звичаїв польського народу, укріпленню україно-польської дружби.

Як голова громадської організації Тадеуш Залуцький був незмінним учасником багатьох заходів, які проводила Одеська національна наукова бібліотека: до Міжнародного дня рідної мови, Дня пам’яті жертв Голодоморів в Україні, Дня Незалежності України, Шевченківських читаннях, вшанування класиків польської літератури, презентаціях і творчих зустрічах. Йому були притаманні патріотизм, висока культура і відповідальність, принциповість і людяність.

Тадеуш Залуцький користувався повагою та авторитетом серед національно-культурних громад міста і області.

Колектив Одеської національної бібліотеки висловлює щирі співчуття рідним і близьким покійного, польській громаді міста. Світлий образ Тадеуша Никодимовича залишиться у наших серцях!

Створено: 30.03.2021
Переглядів: 1314




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.