Шевченко в одеській пресі.

 

 

 

Бібліографічний покажчик "Т.Г. Шевченко в Одеській пресі" охоплює публікації, присвячені поетові, що побачили світ на сторінках, виданих в Одесі газет за 1844 - 2005 роки.

      Робота над випусками проводилася за фондом періодики Одеської національної наукової бібліотеки ім. М. Горького із залученням наявних довідкових джерел. Реєстраційні статті в необхідних випадках супроводжуються анотаціями та коментарями.

      Посібник розраховано на літературознавців, викладачів вузів і студентів, учителів середньої школи, працівників преси і культурно-освітніх закладів, на всіх, кого цікавить одеська шевченкіана.

Одеса посіла визначне місце в життєвій і творчій долі Т.Г. Шевченка. Їй належить також помітна роль у пропаганді спадщини великого українського поета і вивчення її. Цілком справедливо Одесу називають одним з найкрупніших центрів шевченкознавства.

      З метою узагальнення оприлюднених матеріалів видається цей бібліографічний посібник. Перший випуск його містить публікації, що побачили світ на сторінках окремих книг, альманахів, збірників, журналів у 1861-1990 рр. Друге видання покажчика доповнене публікаціями 1991-2007 рр.

      Робота над посібником проводилася в основному за фондами Одеської державної наукової бібліотеки ім. М. Горького. Реєстраційні статті згруповані в п'яти рубриках, мають наскрізну нумерацію та супроводжуються покажчиком імен, що дасть змогу читачеві швидко відшукати потрібну групу матеріалів чи окрему публікацію.

Створено: 02.02.2007
Переглядів: 2940




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.