Методичний посібник "Християнська етика" .

 Проблема гуманізації бібліотечної діяльності набуває актуальності попри те, що у сучасному бібліотекознавстві превалює технократичний підхід до бібліотеки.

 Інтерес громадськості до християнської етики зумовлений прагненням суспільства до духовного оновлення, поверненням до історичних коренів. 26 липня 2005 р. Міністерство освіти і науки України видало наказ за № 437 "Про вивчення у навчальних закладах факультативних курсів з етики віри та релігієзнавства". Отже викладання предмету "християнська етика" стало реальністю, і бібліотека має відповідати на культурні й освітні проблеми сучасного користувача. Методичний посібник "Християнська етика" , підготовлений Одеською національною науковою бібліотекою ім. М. Горького, має допомогти бібліотекареві у пошуку потрібної інформації з християнської етики та проведенні просвітницьких заходів.

 Посібник побудований за такою структурою:

 Перший розділ ("Християнська етика: основні положення") розкриває основні поняття християнської етики. Показує їх особливості, які дещо відрізняються від загальноприйнятих норм сучасності. Посилання на Св. Письмо, що подаються в першому розділі, бібліотекар може використати як цитати при підготовці просвітницьких заходів, а також для відповіді на запити читачів стосовно цих тем.

 Розділ другий ("Просвітницькі заходи бібліотеки") пропонує розробки бібліотечних заходів, де християнська етика виступає як складова морального виховання.

 У третьому розділі ("Християнська етика в школі") пропонується огляд найбільш цікавих підручників з християнської етики.

 У кінці кожного розділу подано літературу, видану здебільшого після 2000 року. Література з питань християнської етики та її викладання в школах може бути запропонована читачам, викладачам цього предмету, а також усім, хто займається вихованням молодого покоління.

Створено: 02.02.2007
Переглядів: 2919




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.