Подяка Світлані Арефнії

Незважаючи на складні обставини сьогодення, відсутність можливості зустрічатися і спілкуватися у нашій книгозбірні, ми все ж продовжуємо отримувати свідчення людської небайдужості та щирості, які дають наснагу працювати знову і знову! Серед нещодавніх позитивних подій і приємне знайомство (хоч і віртуальне!) зі Світланою В’ячеславівною Арефнією, кандидатом психологічних наук, доцентом кафедри психології Міжрегіональної академії управління персоналом, сімейним психотерапевтом, гештальт-терапевтом та експертом з питань психології телевізійних ток-шоу.

Світлана В’ячеславівна надіслала у подарунок для бібліотеки три свої книги, в яких ділиться напрацюваннями з власного професійного досвіду, дослідженнями про пошук орієнтирів і цінностей у житті людини та надає ефективні рекомендації, вправи, що дозволяють читачеві усвідомити свої сильні і слабкі сторони та віднайти ресурси, які допоможуть впоратися з життєвими негараздами. Дарчі надписи на книгах – присвята читачам Одеської національної наукової бібліотеки з теплими побажаннями автора: «Нехай щастя завжди буде з вами поряд!», «Нехай ваші життєві цінності допомагають вам, кріплять і роблять вас щасливими!», «Ніколи не вигоряйте!»

Приємно отримувати такі книжкові подарунки! Особливо від авторів, особливо від таких, які з радістю, відчуваючи своє покликання в тому, щоб допомагати іншим, пишуть: «… нехай мої книги читають мільйони»!

Дякуємо Вам, шановна Світлано В’ячеславівно, за Вашу працю, за дарунки, і за ті чудові емоції та нові знання, які отримуєш, читаючи Ваші книги!  

Бажаємо Вам професійних звершень, цікавих проєктів, здійснення найзаповітніших мрій! Та при нагоді, запрошуємо відвідати бібліотеку! 

Детальніше про книги

1.jpg 2.jpg

Арефнія С. В., Бочелюк В. Й. Профілактика та корекція професійного вигорання державних службовців законодавчого органу влади: монографія. – Київ: Прометей, 2019. – 146 с.

У Монографії «Профілактика та корекція професійного вигорання державних службовців законодавчого органу влади» (Київ, 2019) , написаній у співавторстві з доктором психологічних наук, професором, завідувачем кафедри психології Запорізького національного університету В. Й. Бочелюком, розкрито теоретико-методологічні підходи до проблеми професійного вигорання державних службовців законодавчого органу влади. Особливу увагу приділено проблемі професійного вигорання в контексті сучасних концепцій професіогенезу, визначено специфіку  професійної діяльності державних службовців, окреслено психологічні, організаційні чинники формування їх професійного вигорання. Надано результати емпіричного та експериментального дослідження корекції та профілактики професійного вигорання державних службовців.

Монографію адресовано науковцям, викладачам вищих навчальних закладів, студентам, магістрам, аспірантам та всім, хто цікавиться проблемами корекції та профілактики професійного вигорання державних службовців законодавчого органу влади.

img_20200513_151325.jpg img_20200513_151538.jpg

Арефния С. Путь к счастью, или Собери счастье по кусочкам. - Киев, Ирпень: Контекст Украина, 2015. – 111 с.

У книзі «Путь к счастью, или Собери счастье по кусочкам» (Київ-Ірпінь, 2015), яку автор презентує як щоденник-роздум, йдеться про пошуки індивідуальної формули щастя:

«…Счастье… Человек всегда стремился к счастью. Человек всегда думал о счастье. Человек может и умеет быть счастливым. Но счастье – это настолько глубокое, настолько личное переживание, что никакие общие схемы, или поучения, не приближают нас к его пониманию. А лишь размышления других, в которых находим отклик нашей души, и проживание собственного опыта дают нам полноценное ощущение этого прекрасного чувства…».

На сторінках книги автор пропонує читачеві власну версію розуміння «поняття» щастя і здійснює спробу описати шлях людини у його пошуках, а також вказує на основні перешкоди у досягненні щастя та способи їх подолання.

Видання стане у нагоді фахівцям психології, психотерапії, педагогіки, соціальним працівникам і зацікавить усіх, кого хвилюють філософські питання пошуків сенсу життя та щастя.

Арефния С. Поднять паруса, или В поисках жизненных ценностей. - Киев: Прометей, 2020. – 207 с.

У своїй найновішій книзі «Поднять паруса, или В поисках жизненных ценностей» (Київ, 2020) автор продовжує досліджувати важливі для кожної людини питання – пошук життєвого сенсу, усвідомлення власного сценарію життя, вибору власного шляху і життєвих цінностей, які формують основу свідомості, поведінки особистості і безпосередньо впливають на її розвиток. 

Книгу побудовано через призму метафоричного уявлення людини у вигляді великого, гарного, корабля з білими вітрилами, де щогла – основа, головний стрижень цінностей і символізує здоров’я, вітрила – життєві цінності, що наповнюють життя і ведуть корабель життєвим шляхом до щастя. Капітаном власного корабля (життя), звісно є сама людина. У авторській моделі системи життєвих цінностей, їх розподілено на: сімейні, духовні, матеріальні, пов’язані з самореалізацією та самоосвітою. На сторінках книги читачі знайдуть відповіді на питання: «Як сформувати сімейні цінності?», «Що таке дисфункціональні і функціональні стосунки?», «Як виявити в собі і дотримуватися духовних цінностей?», «Що таке моральні обов’язки?», «Як сформувати справедливе ставлення до матеріальних цінностей з дитинства?», «Що таке цінності особистісного зростання?», «Які перешкоди існують на шляху до самореалізації та які способи їх подолання?».

Будемо раді ознайомити шановних користувачів із книгами по завершенню карантину!

Створено: 13.05.2020
Оновлено: 14.05.2020
Переглядів: 17326




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.