Товариству південноросійських художників - 130

З 15 по 30 березня 2020 р. у відділі мистецтв експонуватиметься книжкова виставка «Минуле стало ближчим»: до 130-річчя заснування одеського художнього об'єднання «Товариство південноросійських художників» (1890–1920).

tovaristvo.jpg

Товариство південноросійських художників є значним мистецьким об'єднанням в Україні кінця ХІХ – початку ХХ ст. На виставках ТПРХ демонструвалися твори українських (насамперед одеських) митців та співвітчизників, які працювали в Німеччині, Франції та інших країнах Європи. Членами ТПРХ були корифеї одеського образотворчого мистецтва К. Костанді, М. Кузнєцов, П. Нілус, Б. Едуардс, Г. Головков, Г. Ладиженський та ін. У виставках одеського Товариства брали участь такі відомі художники, як І. Айвазовський, Д. Бурлюк, В. Кандинський, І. Левітан,  Є. Лансере, Л. Пастернак, М. Пимоненко, І. Репін, М. Сар'ян, В. Сєров – усього понад 350 митців з різних міст та регіонів країни.

Фонди ОННБ дають можливість широко представити літературу про історію об'єднання та творчість членів Товариства. Експонуватимуться наукові та популярні видання, а також численні статті з періодики, ілюстративні матеріали.        

Створено: 11.03.2020
Оновлено: 13.03.2020
Переглядів: 1340




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.