До 90-річчя Ліни Костенко. Анонс

З 10 по 20 березня 2020 р. під час втілення проекту «Пророки рідної землі» в головному читальному залі експонуватиметься книжкова виставка «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі…»: до 90-річчя від дня народження Ліни Костенко (1930), української письменниці, поетеси-шістдесятниці, відомої громадської діячки.

kostenko_1.png

На виставці представлені видання, що розповідають про життєвий та творчий шлях Ліни Василівни: перші збірки її віршів "Проміння землі" (1957); "Крила" (1958); "Мандрівки серця" (1961); сучасні видання поетичних творів, зокрема роману у віршах «Маруся Чурай», поеми «Берестечко» (з ілюстраціями художника Георгія Якутовича); "Берестечко: історичний роман" (2017),  прозовий роман «Записки українського самашедшого» та інші. Особливий розділ присвячено правозахисній та громадській діяльності Ліни Василівни, зокрема її участі в експедиції до Чорнобильської зони. Розділ «Поети для епох» представляє літературознавчу та публіцистичну добірку про творчість і особистість Ліни Костенко. Інтерес представляє дослження Івана Дзюби "Є поети для для епох: Ліна Костенко про свій і наш з вами час, і про світове безчасся" (2019).

ОННБ читає "Пророки рідної землі"  Флешмоб

Створено: 10.03.2020
Переглядів: 2364




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.