«Кришталь чистої уяви…»: до Всесвітнього дня письменника

По-справжньому святкова атмосфера панувала в Одеській національній науковій бібліотеці 3 березня 2020 р. у Всесвітній день письменника. Звичну тишу читального залу порушили живі та емоційні літературні читання в новому циклі #прозаnostra для підлітків, приурочені 121-й річниці від дня народження письменника Юрія Олеші. #прозаnostra – літературно-театральний проект письменниці Олени Андрейчикової, який вже встиг запалити чимало сердець та продовжує набирати оберти. Про це та ідею заходу розповіла присутнім його співорганізатор, представник офісу «Одеса – місто літератури ЮНЕСКО» та ведуча читань Оксана Шалашна.

img_4940.jpg img_4949.jpg danilova.jpg

На фото: Тетяна Данилова, Оксана Шалашна (ведуча) і організатор зустрічі Тетяна Яковлєва. У центрі генеральний директор ОННБ Ірина Бірюкова. Тетяна Данилова вручає подарунки учасникам читань

З вітальним словом звернулася до гостей та учасників читань генеральний директор ОННБ І.О. Бірюкова. Своїми емоціями щодо власного проекту #прозаnostra та заходу поділилася його автор Олена Андрейчикова. Привітала юних учасників читань співорганізатор свята, керівник Корнійчуковського фестивалю дитячої літератури Тетяна Данилова.

З перших хвилин юні таланти : К. Турчанова, О. Круглова, К. Максимова, О. Крезалова, С. Забаріна, А. Савченко, Ю. Байда, А. Доценко, захопили всю увагу слухачів. Зачаровані майстерністю читань, ніхто не мав шансу звільнитися з емоційного полону до завершення заходу. Натхненно звучали уривки із творів Ю. Олеші, В. Катаєва та оповідання сучасних авторів: О. Андрейчикової, А. Михайлевської, І. Фингерової, Р. Радзилевича. Вражена майстерністю юних читців А. Михайлевська, оповідання якої також звучали, висловила щире захоплення.

Фахівці ОННБ підготували книжково-ілюстративну виставку «Кришталь чистої уяви…», присвячену 121-й річниці від дня народження Ю.К. Олеші, з якою зацікавлено знайомилися гості бібліотеки.                
Завершився захід приємним сюрпризом для учасниць – нагородженням грамотами, сувенірами та чаюванням з солодощами.

ФОТОРЕПОРТАЖ

img_4975.jpg img_4990.jpg img_5000.jpg
img_5013.jpg img_5029.jpg img_5038.jpg
img_4967.jpg img_4969.jpg
Створено: 06.03.2020
Переглядів: 852




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.