До Міжнародного жіночого дня. Анонс

5-14 березня 2020 р. у довідково-інформаційному відділі експонуватиметься книжково-ілюстративна виставка «Жінки в історії України»: до Міжнародного дня боротьби за права жінок і міжнародний день миру.

 

anna.jpg olga.jpg roksolana.jpg

Щороку 8 березня відзначають Міжнародний день прав жінок, прагнучи привернути увагу урядів і громадськості до фактів гендерної дискримінації. У 1977 р. Генеральна Асамблея ООН схвалила резолюцію № 32/142, згідно з якою кожній із країн-учасниць пропонувалося відзначати Міжнародний день прав жінок. На виконання міжнародних зобов’язань в Україні ухвалили низку законодавчих актів, серед яких найважливішими є: Закон України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» (№2866–IV, набув чинності з 01.01.2006), Стратегія сталого розвитку «Україна–2020». Книжково-ілюстративна виставка «Жінки в історії України» присвячується жінкам берегиням, просвітницям, героїням.

lesya.jpg lina.jpg solomiya-1.jpg

Експозиція розповість про рівноапостольну, Велику княгиню Київську Ольгу, роль та місце жінок в історії українського державотворення.

Виставка познайомить із сузір’ям українських письменниць – Леся Українка, Ганна Барвінок, Марко Вовчок, Ольга Кобилянська, Олена Пчілка, Ліна Костенко та ін. Окремим розділом на виставці представлені видання про жінок-науковців.

Виставка розрахована на студентів, науковців та широкий загал читачів.

Створено: 04.03.2020
Переглядів: 1503




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.