Бібліотечний урок «Моя зимова історія»

1.jpg

17 грудня 2019 р. у межах промоакції «Де живе свято» працівники Одеської національної наукової бібліотеки провели виїзний бібліотечний урок «Моя зимова історія» для давніх друзів бібліотеки – викладачів та учнів Одеської спеціальної школи № 75, де навчаються діти з особливими освітніми потребами.

2-1.jpg

Співробітники відділу зв’язків з громадськістю та реклами бібліотеки Світлана Герасимова і Ельвіра Заборцева представили книжково-ілюстративні виставки: «У казковий світ зимових свят – з книгою!» та «Добро як сенс життя: до Дня Святого Миколая»

3-1.jpg

4.jpg 5.jpg

Особливу зацікавленість у дітей викликала розповідь про Святого Миколая, його добрі вчинки та дива, які традиційно пов’язані з цією легендарною постаттю. Бібліотекарі також розповіли про історію і традиції зимових свят; підказали, які корисні ідеї слід запозичити з книг, щоб зробити свята цікавішими.

На сам кінець було проведено вікторину «З якої я книжки?» під час якої учні називали літературних героїв та відповідні твори; та гру «Збери власну казку» з використанням книжок-пазлів.

6.jpg

Окрему увагу було приділено методичній підтримці викладачів школи: бібліотекарі запропонували добірку сучасної психолого-педагогічної літератури по роботі з дітьми з особливими потребами. Особливу зацікавленість викликали видання:

- Колупаєва А.А. Діти з особливими потребами в загальноосвітньому просторі : [практичні рекомендації, контакт учителя та дитини, соціалізація дитини, зарубіжний досвід] / Алла Анатоліївна Колупаєва, Оксана Миколаївна Таранченко.– Київ : Літера ЛТД, 2019.– 111 с.

- Колупаєва А.А. Путівник для педагогів та батьків дітей з особливими потребами. Діти з особливими потребами в загальноосвітньому просторі: початкова ланка : теоретичне підґгунтя : контакт учителя та дитини : соціалізація дитини : зарубіжний досвід / Алла Анатоліївна Колупаєва, Оксана Миколаївна Таранченко.– Харків : Ранок : Кенгуру, 2018.– 111 с.

- Пасічник О.І. Соціалізація дитини з особливими освітніми потребами : психологічний супровід / Оксана Іванівна Пасічник, Юлія Михайлівна Воронішина; Упоряд. Тетяна Шаміліївна Червонна.– Київ : Шкільний світ, 2017.– 142,[1] с.

Про захід на сайті Одеської спеціальної школи № 75

Створено: 18.12.2019
Оновлено: 19.12.2019
Переглядів: 1158




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.