Українська мова – мова єднання

В Одесі відбувся ювілейний Загальнонаціональний конкурс-фестиваль «Українська мова – мова єднання», про що повідомляє на офіційній сторінці Національна спілка журналістів України.

mova_edn.jpg mova_ednae.jpg

Ідея мовного фестивалю вже в 20-те втілюється Одеською регіональною організацією Національної спілки журналістів України разом з Причорноморською академією мовних технологій та комунікацій етносів за підтримки Міністерства культури, молоді та спорту   України, а також Одеської обласної державної адміністрації.

Результати інтелектуальних змагань ще раз пiдтвердили, що цей конкурс є важливим чинником благородної справи пiднесення рiдної мови, єднання i консолiдацiї суспiльства.

Конкурс, який відзначає вже своє 20-ліття, дає шанс проявитися людям різного віку, різних професій і національностей. Такі ініціативи варто підтримувати, оскільки вони допомагають налагоджувати й зміцнювати зв’язки між регіонами, об’єднують Україну.

mova_urba-1.jpg yurko-1.jpg mova_laureat-1.jpg

Цьогоріч диплом лауреата за поетичну збірку «МИТТЄВА ЮРБА» отримав одеський письменник і журналіст Юрій Островершенко. Наші вітання лауреату!!!

Під час відкриття заходу «Укрпошта» підготувала урочисте гасіння марки із зображенням Тараса Шевченка та Лесі Українки, виготовленої за картинами Алли Шляхової (Alla Anna-Maria von Baden-Durlach) і Наталії Жури.

Учасники заходу та переможці ХХ Загальнонаціонального конкурсу «Українська мова — мова єднання» змогли насолодитися дефіле фолк-моди вишиванок авторської ручної роботи австрійського дизайнера і журналіста Віолети Слюсаренко «Барви душі» та взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника Кобзарю.

Незалежно вiд здобутих авторами нагород, вони – вже переможцi. Адже робота кожного – це неоцінений внесок у розвиток нашої мови, культури, у справу єднання.

Створено: 07.11.2019
Оновлено: 10.11.2019
Переглядів: 2605




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.