Творча зустріч з Беатою Кост

5 листопада 2019 р. в Одеській національній науковій бібліотеці під час відзначення Днів Польщі в Україні за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща в Одесі відбулася творча зустріч з Беатою Кост, відомою польською письменницею, журналісткою, автором книг «Львівський альбом», «Жінки зі Львова» та «Станіслав. З життя міста».

За професійну та громадську діяльність Беата Кост отримала від Президента Польщі орден «Золотий Хрест Заслуги» та була нагороджена срібною медаллю «Зберігач місць національної пам’яті».

У вітальній промові генеральний директор ОННБ Ірина Бірюкова (на світлині) наголосила на важливості міжнародної співпраці та міжкультурної комунікації України та Польщі на ниві культурної дипломатії і висловила надію на подальшу погоджену спільну діяльність двох культурних установ, двох народів.

3-1.jpg 4.jpg

Першим до слова був запрошений генеральний консул Республіки Польща Анджей Шмідтке (на світлині), який прибув до Бібліотеки з дарунками – книгами, які поповнять колекцію зарубіжних видань понад п’ятимільйонного фонду Одеської національної наукової бібліотеки. Пан Шмідтке привітав учасників заходу, висловив подяку керівництву ОННБ за підтримку в організації зустрічі. Дипломат обнадійливо розглядає подальше плідне співробітництво між двома країнами. 

imgp2826.jpg

Присутніх привітала голова Одеської обласної Ради миру Таміла Афанасьєва.

1-2.jpg

На зустрічі, яку супроводжувала презентація, Беата Кост (на світлині) повідала про жінок, які зробили внесок не тільки у жіночий рух, але й історію, культуру та становлення незалежності Польщі. Перед переповненою залою виступ пані Беати був натхненним. Вона розповіла про тендітних жінок, постаті яких сьогодні можуть служити прикладом стійкості духу, моральної витримки і віри в можливість змінити життя на краще.

5.jpg 6.jpg

Ірина Бірюкова, Анджей Шмідтке. Генеральний консул Республіки Польща в Одесі А. Шмідтке залишив запис у книзі почесних гостей

На заході були присутні представники культурних та освітніх закладів міста, зокрема студенти Українсько-польського інституту Одеського націоналного політехнічного університету та історико-філософського факультету Одеського національного університету імені І.І. Мечникова; науковці, краєзнавці, журналісти, почесні гості з Польщі.

Детальніше:
Історія львівської емансипації з Беатою Кост
Століття полек. Жінки, які здобували незалежність [анонс події на сайті Генерального Консульства Респібліки Польща в Одесі]
Лекція – Століття Польок. Жінки, які здобували незалежність [інформаця про подію на сайті Генерального Консульства Респібліки Польща в Одесі]

Створено: 07.11.2019
Оновлено: 17.11.2019
Переглядів: 1096




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.