Ще один місток культурного співробітництва

Свідченням подальшого розширення співпраці в гуманітарній сфері між Україною і Республікою Молдова став робочий візит генерального директора ОННБ Ірини Бірюкової до Національної бібліотеки Республіки Молдова для участі у XXIV Форумі Менеджерів Національної бібліотечної системи: «Бібліотека 2020-го року: зміцнення, взаємодія, участь».

1.jpg

У роботі Форуму взяли участь керівники та спеціалісти з національних, муніципальних, міських, районних, університетських, шкільних бібліотек Молдови. Обговорювалися проблеми, з якими мають справу бібліотечні громади різних країн, визначені пріоритети діяльності бібліотек у 2020 році в контексті сучасних соціокультурних реалій. Ірина Олександрівна виступила з доповіддю: «Одеська національна наукова бібліотека в гуманітарному просторі України: пріоритети, здобутки, перспективи».

У другий день Форуму Менеджерів Національної системи відбувся круглий стіл за участю генерального директора Одеської національної бібліотеки та керівників відділів Національної бібліотеки Республіки Молдова.

Центральною подією візиту стало підписання 31 жовтня 2019 року Меморандуму про співпрацю між Одеською національною науковою бібліотекою та Національною бібліотекою Республіки Молдова, який визначає напрями співпраці між двома установами.

У документі зазначено, що «сторони будуть розвивати співробітництво на основі рівноправності, взаємності у межах повноважень, визначених відповідно до законодавства України і Республіки Молдова з урахуванням міжнародних стандартів», наводиться перелік напрямів співробітництва у науковій, культурній сферах. Метою є  забезпечення доступу до інформаційних баз даних обох бібліотек; здійснення на постійній взаємовигідній основі обміну національними виданнями, в тому числі й електронними; підготовка та внесення пропозицій для здійснення спільних дослідницьких, видавничих та інших ініціатив, обмін досвідом, а також сприяння діяльності національно-культурних товариств і співпраці міст-побратимів Одеси й Кишиневу та ін.

2.jpg 3.jpg

В урочистій обстановці Меморандум підписали генеральний директор Одеської національної наукової бібліотеки Ірина Бірюкова та генеральний директор Національної бібліотеки Республіки Молдова Єлена Пінтілей.

 

Створено: 06.11.2019
Переглядів: 1157




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.