До Всесвітнього дня науки в ім'я миру та розвитку. Анонс

5.jpg

З 12 по 21 листопада 2019 р. до Всесвітнього дня науки в ім'я миру та розвитку у довідково-інформаційному відділі ОННБ експонуватиметься книжкова виставка «”Зелена” енергетика – сучасна енергетика в екосистемі та новітні технології в енергетиці: реалії та перспективи в Україні».

"Зелена" енергетика – сфера енергетики, що забезпечує вироблення електричної, теплової та механічної енергії з мінімальними впливом на довкілля та ризиком техногенних катастроф. Часто "зелену" енергетику називають також альтернативною, оскільки вона створює альтернативу для заміщення традиційних теплової та ядерної енергетик. Актуальність розвитку "зеленої" енергетики у світі й Україні зумовлена не тільки вичерпністю й дефіцитом ресурсів традиційної енергетики, а й необхідністю зменшення екологічного навантаження на природні системи.

У серпні 1994 р. Верховна Рада України прийняла Закон про енергозбереження, яким передбачено комплекс державних програм з енергозбереження та впровадження альтернативних джерел енергії. Розпорядженням від 18 серпня 2017 р. № 605-р Уряд схвалив Енергетичну стратегію України на період до 2035 року «Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність», яка передбачає використання альтернативних джерел енергії. Сприяння поширенню альтернативних джерел енергопостачання відбувається як на місцевому, так і на загальнодержавному рівні.

На виставці буде представлено літературу про сучасні дослідження вітчизняних та іноземних учених у галузі альтернативної енергетики, про новітні технології, які у цій галузі використовуються.

Створено: 05.11.2019
Переглядів: 1307




© 2024 Одеська національна наукова бібліотека. Всі права захищено. При використанні матеріалів посилання на офіційний веб-сайт Одеської національної наукової бібліотеки обов'язкове.